Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen daar waar nodig toegepast en zijn bedoeld om de gewassen te beschermen tegen ziekten, schimmels en insecten. De telers die voor HAK telen, beperken het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum. Hierbij moet het voldoen aan normen van VVAK (Voedselveiligheid Akkerbouw) en wordt hierop actief gecontroleerd. HAK blijft ruimschoots binnen deze normen. Wil je weten hoe HAK verder innoveert op het gebied van gewasbescherming, bekijk de film over Stichting Veldleeuwerik of bezoek de website.

Een aantal weken voorafgaand aan de oogst wordt helemaal geen gewasbescherming meer toegepast, om te zorgen dat de volgroeide groenten “schoon” zijn. Om dit hele proces goed te laten verlopen, controleert de HAK field manager actief de telers en de velden.

Meer Pottenkijkers

'Live' Pottenkijken bij HAK

Op de Pottenkijkersdag komen consumenten ontdekken hoe het nu écht zit met groenten in pot. Met de Pottenkijkersdag wil HAK haar consumenten transparantie bieden.

Waarom werkt Herman samen met HAK?

Nieuwsgierig waarom Chef Kok Herman den Blijker samenwerkt met HAK? Bekijk de video en Herman vertelt het je graag!
Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.