Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. De bodem is erg belangrijk voor HAK en deze aandacht voor de bodem zorgt er mede voor dat er belangrijk minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn. Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen daar waar nodig toegepast en zijn bedoeld om de gewassen te beschermen tegen ziekten, schimmels en insecten. De HAK telers beperken het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum. Hierbij moet wel voldaan worden aan normen van VVAK (Voedselveiligheid Akkerbouw) en wordt hierop actief gecontroleerd. HAK blijft ruimschoots binnen deze normen.

Het beperken van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is ook een van de strenge eisen om het keurmerk On the Way to PlanetProof te mogen voeren. Inmiddels is onze Rode kool en Spinazie On the way to PlanetProof gecertificeerd. Wil je meer weten dit keurmerk? Klik hier of bezoek de website van On the way to PlanetProof.

HAK 26

Meer Pottenkijkers

HAK Spinazie 1 van 6

Waarom teelt HAK (nog) niet biologisch?

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om meer groenten en peulvruchten te eten die dichtbij en op een duurzame wijze geteeld worden.
Image 2018 08 09 1

Pottenkijkersdag, ontdek hoe het écht zit!

Regelmatig organiseren we bij HAK Pottenkijkersdagen. Mensen mogen op deze dag komen kijken hoe het er bij HAK aan toe gaat. Hiermee wil HAK transparant zijn naar haar consumenten. Benieuwd hoe zo'n dag eruit ziet? Lees dan snel verder!
MIR Cover schuin

Maatschappelijk Impact Rapport

In het Maatschappelijk Impact Rapport over 2021 word je meegenomen in de Groene Keuken van HAK: geboekte resultaten, initiatieven en concrete acties. HAK pleit voor grote veranderingen in de voedselketen en wil samen met de telers, producenten, retailers en consumenten toewerken naar het nieuwe ‘Groene Normaal’.