Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. De bodem is erg belangrijk voor HAK en deze aandacht voor de bodem zorgt er mede voor dat er belangrijk minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn. Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen daar waar nodig toegepast en zijn bedoeld om de gewassen te beschermen tegen ziekten, schimmels en insecten. De HAK telers beperken het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum. Hierbij moet wel voldaan worden aan normen van VVAK (Voedselveiligheid Akkerbouw) en wordt hierop actief gecontroleerd. HAK blijft ruimschoots binnen deze normen.

Het beperken van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is ook een van de strenge eisen om het keurmerk On the Way to PlanetProof te mogen voeren. Inmiddels is onze Rode kool en Spinazie On the way to PlanetProof gecertificeerd. Wil je meer weten dit keurmerk? Klik hier of bezoek de website van On the way to PlanetProof.

HAK 26

Meer Pottenkijkers

4 x HAK 0 groene cap 100 brbo 1 2

Welke toevoegingen zitten waarin?

HAK werkt volgens het principe van De Groene Keuken, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in enkele situaties voor het gebruik van een toevoeging zoals een beetje zout of suiker voor de smaak of een E-nummer voor bijvoorbeeld een stabieler product. Wil je exact weten, aan welke groenten, peulvruchten of appelmoes, zout, suiker of e-nummers zijn toegevoegd, bekijk dan dit overzicht.
Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.

Hoe worden groenten van HAK houdbaar gemaakt?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en vacuüm. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas. Directeur Productie “Koos van Leeuwen” legt stap voor stap uit hoe de groenten houdbaar worden gemaakt.