Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. De bodem is erg belangrijk voor HAK en deze aandacht voor de bodem zorgt er mede voor dat er belangrijk minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn. Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen daar waar nodig toegepast en zijn bedoeld om de gewassen te beschermen tegen ziekten, schimmels en insecten. De HAK telers beperken het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum. Hierbij moet wel voldaan worden aan normen van VVAK (Voedselveiligheid Akkerbouw) en wordt hierop actief gecontroleerd. HAK blijft ruimschoots binnen deze normen.

Het beperken van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is ook een van de strenge eisen om het keurmerk On the Way to PlanetProof te mogen voeren. Inmiddels is onze Rode kool en Spinazie On the way to PlanetProof gecertificeerd. Wil je meer weten dit keurmerk? Klik hier of bezoek de website van On the way to PlanetProof.

HAK 26

Meer Pottenkijkers

360 Tourtje Jatoch 1

360-graden tour door de HAK fabriek

Zo transparant als de glazen pot, zo doorzichtig wil HAK ook zijn op het gebied van groenteteelt- en verwerking. Via deze 360-graden tour, kan je zelf door de fabriek lopen en ontdek je hoe rode kool met appel door HAK wordt gemaakt.
HAK0057 AFB WEBSITE 2025 06 05

Maatschappelijk Impact Rapport

In ons Maatschappelijk Impact Rapport 2023 nemen we je mee in de Groene Keuken van HAK: geboekte resultaten, initiatieven en concrete acties. Onze reis is nog lang niet voorbij, maar we zijn trots op de vooruitgang. Zo hebben we sinds begin 2023 ons B Corp certificaat ontvangen.
Hoe zit het nu met E nummers

Hoe zit het nu met E-nummers?

HAK bereidt groenten met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in sommige situaties voor het gebruik van een toevoeging. Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.