Hoe kun je groenten thuis wecken?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en afkoelen. Herman legt uit hoe je dit thuis in het klein doet met behulp van een hoge drukpan.

Meer Pottenkijkers

Hoe zit het met suikers

Hoe zit het nu met suiker?

Groenten bevatten van nature suiker. De meeste groenten van HAK bevatten verder geen toegevoegd suiker. Manager Productontwikkeling Ilse van der Voort legt uit hoe je kan zien hoeveel suiker een potje HAK groenten van nature bevat en hoe je ziet of er eventueel suiker is toegevoegd.
Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.
Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.