-
-
4 pers
-
20 min
Zwarte bonenschotel
Zwarte Bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productZwarte bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Mexicaanse gerechten zoals chili’s of taco’s als in soepen en salades. Bovendien bevatten zwarte bonen veel eiwitten en past goed in een gezond voedingspatroon.
Bekijk productKook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de paprika, ui en lente-ui ca. 3 minuten.
Voeg de kruiden en de tomatenblokjes toe en laat het geheel even garen.
Voeg de zwarte bonen, mais en peterselie toe en warm het geheel al roerend op. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Giet de rijst af en meng de rijst door het bonenmengsel.
Ook lekker!
- 1 stazak HAK Zwarte Bonen
- 400 g (zilvervlies) rijst
- 2 uien, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 4 lente-uien, in ringetjes
- Peterselie, hand vol
- 150 g mais
- 400 g tomatenblokjes op sap uit blik
- 1 tl paprika poeder
- Mespunt witte peper
- 1/2 tl chilipoeder
- Snufje zout
- 1 tl komijnpoeder
- Olie