
-
-
2 pers
-
35 min
Zwarte Bonen Burgers

Zwarte Bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk product
Zwarte bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Mexicaanse gerechten zoals chili’s of taco’s als in soepen en salades. Bovendien bevatten zwarte bonen veel eiwitten en past goed in een gezond voedingspatroon.
Bekijk product1. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de sjalot en knoflook in enkele minuten glazig.
2. Mix de zwarte bonen met de gebakken sjalot, knoflook en olijfolie in de keukenmachine tot een stevig, grof mengsel. Kruid met paprikapoeder en verse kruiden. Roer de havermout en de maïskorrels door de mix en breng op smaak met peper en zout. *Is het mengsel té plakkerig, voeg dan wat extra havermout of paneermeel toe.
3. Maak met je handen 4 burgers van het mengsel en leg ze op een rooster met bakpapier. Bak de burgers 20 minuten in de oven en draai ze tussendoor even om.
4. De burgers zijn lekker op een broodje met sla, tomaat en knoflooksaus.
Ook lekker!
- Pakje mais 200 ml
- Pakje zwarte bonen 400 ml
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 5 el havermout
- Verse kruiden, een flinke hand (bijv. peterselie of bieslook)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- Olie om in de bakken