Chili sin Carne met bruine bonen
Bruine bonen
HAK selecteert de beste peulvruchten voor haar producten. Zo ook bij de Bruine Bonen. HAK gebruikt alleen bruine bonen uit Zeeland, omdat deze van de beste kwaliteit zijn. Bruine bonen zitten bovendien boordevol eiwitten en zijn een prima vervanger voor vlees, vis of ei.
Bekijk productBruine Bonen
HAK selecteert de beste peulvruchten voor haar producten. Zo ook bij de Bruine Bonen. HAK gebruikt alleen bruine bonen uit Zeeland, omdat deze van de beste kwaliteit zijn.
Bekijk productSnijd de ui en de paprika in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui aan, voeg de paprika en de knoflook toe en bak het geheel al roerend ca 3 minuten.
Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes op sap en de kruidenmix toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.
Voeg de uitgelekte mais en bonen toe en verwarm het geheel al roerend goed door. Voeg eventueel wat water/bouillon toe als de saus te dik is.
Serveer met peterselie, gekookte rijst en een schepje (plantaardige) crème fraiche.
Ook lekker!
- 250 gr rijst
- 2 pakken HAK Bruine bonen (à 380 gr)
- 1 pakje HAK Mais (190 gr)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 1 blik tomatenblokjes op sap (400gr)
- 1 zakje kruidenmix voor chili con carne
- (plantaardige) crème fraiche
- Verse peterselie
- 2 el olie
- Bouillon (optioneel)