BZ chili sin carne liggend met pak
Terug naar overzicht

Chili sin Carne met bruine bonen

08720600624544 C1 N1

Bruine bonen

HAK selecteert de beste peulvruchten voor haar producten. Zo ook bij de Bruine Bonen. HAK gebruikt alleen bruine bonen uit Zeeland, omdat deze van de beste kwaliteit zijn. Bruine bonen zitten bovendien boordevol eiwitten en ijzer en zijn een prima vervanger voor vlees, vis of ei.

Bekijk product
08720600612824 A1 N1 s03

Bruine Bonen

HAK selecteert de beste peulvruchten voor haar producten. Zo ook bij de Bruine Bonen. HAK gebruikt alleen bruine bonen uit Zeeland, omdat deze van de beste kwaliteit zijn.

Bekijk product

Snijd de ui en de paprika in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui aan, voeg de paprika en de knoflook toe en bak het geheel al roerend ca 3 minuten.

Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes op sap en de kruidenmix toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.

Voeg de uitgelekte mais en bonen toe en verwarm het geheel al roerend goed door. Voeg eventueel wat water/bouillon toe als de saus te dik is.

Serveer met peterselie, gekookte rijst en een schepje (plantaardige) crème fraiche.

Ook lekker!

  • 250 gr rijst
  • 2 pakken HAK Bruine bonen (à 380 gr)
  • 1 pakje HAK Mais (190 gr)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400gr)
  • 1 zakje kruidenmix voor chili con carne
  • (plantaardige) crème fraiche
  • Verse peterselie
  • 2 el olie
  • Bouillon (optioneel)