
-
-
4 pers
-
25 min
Terug naar overzicht
Eenpansgerecht met chili bonen en orzo

Chili bonen
HAK Chili bonen is een lekkere combinatie van kidneybonen met chili saus. Ze zijn ideaal om extra smaak te geven aan traditionele Mexicaanse gerechten zoals chili of tortilla’s. Chili bonen zijn daarnaast een goede basis voor een eiwitrijke maaltijd.
Bekijk product1. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de paprika’s in blokjes. Bak de ui, knoflook en paprika met een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
2. Voeg na 5 minuten de orzo, de tomatenblokjes en chilibonen toe. Roer ook de Mexicaanse kruiden en limoensap er doorheen. Schenk vervolgens 600 ml water erbij en kook in 10 minuten gaar. *Kookt de orzo snel droog? Voeg dan wat extra water toe.
3. Serveer met een paar plakjes komkommer.
Ook lekker!
- 1 pakje chili bonen 400 ml
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika, 1 gele paprika
- 400 gram tomatenblokjes
- 2-3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix naar smaak
- 300 gram orzo
- 1 limoen
- halve komkommer
- 600-800 ml water
- Peper en zout
- Olie om in de bakken