Tomatensoep met witte bonen
Witte Bonen
Witte Bonen zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwit en zijn zo ook een prima vervanger voor vlees of ei. Ook zijn ze zeer geschikt als basis voor een lekker recept, zoals een soep.
Bekijk productCannellini bonen
HAK Cannellini bonen hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren, bijvoorbeeld in traditionele mediterrane gerechten als in soepen en salades. Witte bonen zijn bovendien rijk aan eiwitten en zijn een prima vervanger voor vlees, vis of ei.
Bekijk productSnipper de knoflook en het sjalotje fijn, snijd de paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een soeppan, fruit daarin het sjalotje zachtjes glazig, voeg de paprika en knoflook toe en bak het geheel ca 3 minuten op middel vuur.
Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en de kruiden toe en roer alles goed door.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook, laat zachtjes garen.
Voeg als laatste de uitgelekte witte bonen toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
TIP: pureer de soep voor een romige tomatensoep.
Ook lekker!
- 1 blik tomatenblokjes op sap (400g)
- 1 pak HAK witte bonen (380 gr)
- 1 gele paprika
- 500 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- 1 el olie