-
-
2 pers
-
15 min
Supersnelle volkoren couscous met kikkererwten, of linzen, of kidneybonen, of …
Kikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals hummus als in soepen en salades.
Bekijk productKikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren, bijvoorbeeld in traditionele mediterrane gerechten zoals humus, soepen en salades.
Bekijk productLinzen
HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.
Bekijk productLinzen
HAK Linzen hebben een pure smaak met een lekkere bite. Wist je dat ze eiwitrijk zijn en zo passen in een gezond voedingspatroon? Linzen zijn ideaal om mee te variëren in zowel traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades. Of gebruik ze als vleesvervanger in je je spaghetti. Heerlijk én gezond!
Bekijk productKidneybonen
HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productKidneybonen
HAK rode kidneybonen hebben een unieke smaak en een lekkere bite. Ze zijn rijk aan eiwitten en zijn een prima vervanger voor vlees, vis of ei. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Ideaal voor salades, soepen, burrito bowls of gebruik ze in pittige gerechten zoals chili’s, wraps en taco’s.
Bekijk productZwarte Bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productZwarte bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Mexicaanse gerechten zoals chili’s of taco’s als in soepen en salades. Bovendien bevatten zwarte bonen veel eiwitten en past goed in een gezond voedingspatroon.
Bekijk productVerwarm het water in de waterkoker en giet over de couscous, zet apart.
Snijd de courgette in stukjes en de champignons in plakjes, verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn.
Bak vervolgens de courgette, champignons en peper vijf minuten in een scheutje olijfolie en snijd intussen de peterselie grof.
Meng daarna de extra vergine olijfolie, kaneel, kardemom en peper en zeezout naar smaak in een schaaltje en schep dit door de couscous.
Schep tot slot de kikkererwten door het courgettemengsel en schep dit daarna door de couscous.
Brokkel de feta erover en voeg de peterselie toe.
Dit recept is afkomstig van www.voedzaamensnel.nl
Ook lekker!
- 150 g volkorencouscous
- 220 ml water
- 1 courgette
- 150 g kastanje champignons
- 1 rode peper
- olijfolie
- 225 g HAK kikkererwten (of kidneybonen, of linzen, of zwarte bonen)
- 3 el krulpeterselie
- 100 g feta
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 tl kaneel
- ½ tl kardemom
- peper en zeezout naar smaak