Kidneybonen Recept Foto Blogger 653568A24D97454B56Fac6Ccaf86B324
  • 2 pers
  • 10 min
Terug naar overzicht

Makkelijk eenpansgerecht met bonen | Mexican style

08720600613210 C1 N1 s03

Kidneybonen

HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.

Bekijk product
08720600615221 A1 N1 s02

Kidneybonen

HAK rode Kidneybonen hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.

Bekijk product

Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper vervolgens de rode ui, voeg een scheutje olie in de pan en bak hier op laag vuur de paprika en de ui voor 5 minuten. Snijd ondertussen de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Wip de pit eruit met de punt van een mes en snijd plakjes van de avocado in de schil. Lepel de plakjes avocado uit de schil en leg deze apart. Voeg de rode kidneybonen uit stazak toe samen met het potje mais. Snijd daarna de ananas in de lengte doormidden, bewaar 1 helft in folie in de koelkast. Snijd de andere helft nog een keer in de lengterichting doormidden zodat je twee kwarten hebt. Snijd het harde gedeelte weg en snijd vervolgens de schil weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan het eenpansgerecht. Verwijder de zaadjes van de rode peper, snijd het vruchtvlees fijn en voeg ook toe. Schep tot slot alles door elkaar en verwarm nog 1 minuut. Serveer met de plakjes avocado en een handje tortilla chips.

Dit recept is afkomstig van www.voedzaamensnel.nl

Ook lekker!

  • paprika - 4 (rood, geel oranje)
  • rode ui - 1
  • avocado - 1
  • HAK kleine rode kidneybonen - 1 stazak 215 gram
  • mais - 1 pot 360 gram
  • verse ananas - ½
  • rode peper - 1
  • tortilla chips