Kidneybonen salade kip nw 01
  • 2 pers
  • 25 min
Terug naar overzicht

Maaltijdsalade met kidneybonen en gegrilde kip

08720600615221 A1 N1 s02

Kidneybonen

HAK rode Kidneybonen hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.

Bekijk product
08720600613210 C1 N1 s03

Kidneybonen

HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.

Bekijk product

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Grill de kip in een (grill) pan mooi bruin en gaar in ca. 15 minuten, bestrooi tijdens het bakken met een snufje peper en zout.

Bak daarna de asperge tips 2 minuutjes in de grillpan.

Meng de dressing door de sla.

Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg toe aan de salade.

Verdeel de salade over borden of kommen en verdeel de gegrilde asperges er over.

Strooi de kidneybonen er over.

Snijd de gegrilde kip in plakjes en verdeel door de salade.

Hak de pistache grof en bestrooi de salade hiermee.

Ook lekker!

  • 1 zak HAK kidneybonen
  • 100 gr sla
  • 100 gr groene asperge tips
  • 2 kipfilets
  • 2 gegrilde paprika’s (uit pot)
  • 2 eetlepels pistache nootjes,
  • Dressing:
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuf peper en zout