-
3 pers
-
15 min
Terug naar overzicht
Veldertjes salade
Veldertjes
Velderwten zijn jonge kapucijners, maar HAK noemt ze al jarenlang Veldertjes. Deze peulvruchten worden niet gedroogd, maar direct na de oogst vers verwerkt. Met Veldertjes geef je een heerlijke smaak en bite aan je salade, soep of curry!
Bekijk productMeng de ingrediënten van de dressing door elkaar
Snipper de rode ui
Snijd de tomaatjes in stukjes
Laat de veldertjes uitlekken
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in dunne plakjes
Doe de veldsla in een kom en meng met de dressing, veldertjes, tomaatjes, rode ui en komkommer
Kruimel de geitenkaas er over en serveer
Ook lekker!
- 1 pot HAK veldertjes
- 1/2 rode ui
- 100gr zongedroogde tomaatjes
- 1 komkommer
- 100 gr veldsla
- 75 gr geitenkaas
- Dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- ½ tl fijne mosterd
- Snuf peper en zout