-
-
2 pers
-
25 min
Chili van kleine rode kidneybonen en koffie
Kidneybonen
HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productKidneybonen
HAK rode Kidneybonen hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productFruit de ui in een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, ca. 4 minuten.
Schep de kleine rode kidneybonen uit de stazak (afgieten is niet nodig) in de pan.
Voeg de ui, samen met de tomatenblokjes, een half blikje water, suiker en de espresso toe.
Laat zachtjes pruttelen, minimaal 15 minuten maar liefst zo lang mogelijk.
Voeg extra water toe als alles te droog dreigt te worden en roer regelmatig.
Serveer met wat geraspte kaas en zachte tortillaâs, die je volgens de aanwijzingen op de verpakking hebt verwarmd.
Ook lekker!
- 1 stazak HAK kleine rode Kidneybonen
- Scheutje olijfolie extra vergine
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl suiker
- 100 ml espresso (oplosespresso werkt prima hier)
- Geraspte (lactosevrije) kaas om te serveren
- Zachte (mais) tortilla's