Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.

Meer Pottenkijkers

4Xhak 0 370 Nl 2019

Welke toevoegingen zitten waarin?

HAK werkt volgens het principe van De Groene Keuken, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in enkele situaties voor het gebruik van een toevoeging zoals een beetje zout of suiker voor de smaak of een E-nummer voor bijvoorbeeld een stabieler product. Wil je exact weten, aan welke groenten, peulvruchten of appelmoes, zout, suiker of e-nummers zijn toegevoegd, bekijk dan dit overzicht.

Van zaaien tot pot: Herman neemt Pottenkijkers mee naar HAK!

HAK wil transparant zijn tegenover haar consumenten. Herman den Blijker laat daarom in dit filmpje zien hoe het zit met zout in een potje HAK?

Duurzaam telen met stichting Veldleeuwerik?

HAK is ketenpartner van stichting Veldleeuwerik: een stichting gericht op het verduurzamen van de teelt waarbij het ons doel is om de bodem optimaal gezond te maken als basis voor een verantwoorde teelt. Meer informatie vind je op www.veldleeuwerik.nl.