Pottenkijkersdag, ontdek hoe het écht zit!

Veel mensen hebben vooroordelen over groenten in pot. Zo denken ze dat conserven onnodige toevoegingen bevatten, zoals teveel suiker en zout. Dit vinden wij jammer, want de meeste mensen eten minder groenten dan het Voedingscentrum adviseert. Groenten in pot zijn een gemakkelijk manier om aan dit advies te voldoen. Om deze vooroordelen weg te nemen, nodigen we regelmatig mensen uit om te komen "Pottenkijken".

Tijdens een Pottenkijkersdag krijgen mensen een kijkje in onze keuken. Deze dag ontdekken ze hoe het écht zit met de groenten in pot. We beginnen op het land, waar onze groenten worden verbouwd, en eindigen in de HAK-fabriek. We rijden vaak achter de oogst aan want alle zomergoenten van HAK worden geteeld binnen een straal van 125 kilometer van onze fabriek. Zo zitten ze binnen 5 uur al in de pot!

Groenten in glas worden ‘groenteconserven´ genoemd, maar wat mensen vaak niet weten is dat we juist géén conserveermiddel gebruiken in onze groenten in glas. Tijdens de Pottenkijkersdag wordt middels een workshop getoond wat wij wél doen: verhitten tot boven de 100 graden en vacuüm trekken. Op deze manier maken we onze groenten houdbaar.

Eigenlijk willen we gewoon volledig transparant zijn, net als onze potten!

Image 2018 08 09 1

Meer Pottenkijkers

MIR Cover schuin

Maatschappelijk Impact Rapport

In het Maatschappelijk Impact Rapport over 2021 word je meegenomen in de Groene Keuken van HAK: geboekte resultaten, initiatieven en concrete acties. HAK pleit voor grote veranderingen in de voedselketen en wil samen met de telers, producenten, retailers en consumenten toewerken naar het nieuwe ‘Groene Normaal’.
Hoe zit het nu met E nummers

Hoe zit het nu met E-nummers?

HAK bereidt groenten met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in sommige situaties voor het gebruik van een toevoeging. Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.
Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.