Pottenkijkersdag, ontdek hoe het écht zit!

Veel mensen hebben vooroordelen over groenten in pot. Zo denken ze dat conserven onnodige toevoegingen bevatten, zoals teveel suiker en zout. Dit vinden wij jammer, want de meeste mensen eten minder groenten dan het Voedingscentrum adviseert. Groenten in pot zijn een gemakkelijk manier om aan dit advies te voldoen. Om deze vooroordelen weg te nemen, nodigen we regelmatig mensen uit om te komen "Pottenkijken".

Tijdens een Pottenkijkersdag krijgen mensen een kijkje in onze keuken. Deze dag ontdekken ze hoe het écht zit met de groenten in pot. We beginnen op het land, waar onze groenten worden verbouwd, en eindigen in de HAK-fabriek. We rijden vaak achter de oogst aan want alle zomergoenten van HAK worden geteeld binnen een straal van 125 kilometer van onze fabriek. Zo zitten ze binnen 5 uur al in de pot!

Groenten in glas worden ‘groenteconserven´ genoemd, maar wat mensen vaak niet weten is dat we juist géén conserveermiddel gebruiken in onze groenten in glas. Tijdens de Pottenkijkersdag wordt middels een workshop getoond wat wij wél doen: verhitten tot boven de 100 graden en vacuüm trekken. Op deze manier maken we onze groenten houdbaar.

Eigenlijk willen we gewoon volledig transparant zijn, net als onze potten!

Image 2018 08 09 1

Meer Pottenkijkers

4 x HAK 0 groene cap 100 brbo 1 2

Welke toevoegingen zitten waarin?

HAK werkt volgens het principe van De Groene Keuken, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in enkele situaties voor het gebruik van een toevoeging zoals een beetje zout of suiker voor de smaak of een E-nummer voor bijvoorbeeld een stabieler product. Wil je exact weten, aan welke groenten, peulvruchten of appelmoes, zout, suiker of e-nummers zijn toegevoegd, bekijk dan dit overzicht.

Waarom heeft HAK een fieldmanager?

Marko is de fieldmanager bij HAK. Bekijk in dit filmpje wat Marko dagelijks doet en waarom dit van belang is.
HAK Spinazie 1 van 6

Waarom teelt HAK (nog) niet biologisch?

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om meer groenten en peulvruchten te eten die dichtbij en op een duurzame wijze geteeld worden.