Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.

Doordat in de fabriek onder hoge druk wordt geweckt, stijgt de temperatuur tot boven de 100 graden, hierdoor weck je korter dan wat men vroeger thuis gewend was. Het bijkomende voordeel hiervan is: 100% voedselveiligheid, meer structuur en bite en het nakoken voor bereiding is niet meer nodig.

Eigenlijk wecken 2.0 dus!

Meer Pottenkijkers

Waarom werkt Herman samen met HAK?

Nieuwsgierig waarom Chef Kok Herman den Blijker samenwerkt met HAK? Bekijk de video en Herman vertelt het je graag!
Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Waar groeien de groenten van HAK?

HAK teelt 70% van alle groenten binnen een straal van 125 km vanaf de fabriek in Giessen. Directeur Inkoop & Landbouw bij HAK “Adri den Dekker” legt uit waarom dit belangrijk is voor HAK, zowel op het gebied van kwaliteit als duurzaamheid en waarom er heel soms een uitzondering gemaakt moet worden.