Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Pea 1205673 960 720

Meer Pottenkijkers

Hoe zit het nu met suiker?

Groenten bevatten van nature suiker. De meeste groenten van HAK bevatten verder geen toegevoegd suiker. Manager Productontwikkeling Ilse van der Voort legt uit hoe je kan zien hoeveel suiker een potje HAK groenten van nature bevat en hoe je ziet of er eventueel suiker is toegevoegd.

Van zaaien tot pot: Herman neemt Pottenkijkers mee naar HAK!

HAK wil transparant zijn tegenover haar consumenten. Herman den Blijker laat daarom in dit filmpje zien hoe het zit met zout in een potje HAK?
HAK 26

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.