Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Pea 1205673 960 720

Meer Pottenkijkers

Hoe kun je groenten thuis wecken?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en afkoelen. Herman legt uit hoe je dit thuis in het klein doet met behulp van een hoge drukpan.
Hoe zit het nu met E nummers

Hoe zit het nu met E-nummers?

HAK bereidt groenten met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in sommige situaties voor het gebruik van een toevoeging. Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.
Image 2018 08 09 1

Pottenkijkersdag, ontdek hoe het écht zit!

Regelmatig organiseren we bij HAK Pottenkijkersdagen. Mensen mogen op deze dag komen kijken hoe het er bij HAK aan toe gaat. Hiermee wil HAK transparant zijn naar haar consumenten. Benieuwd hoe zo'n dag eruit ziet? Lees dan snel verder!