Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Pea 1205673 960 720

Meer Pottenkijkers

Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.

Hoe kun je groenten thuis wecken?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en afkoelen. Herman legt uit hoe je dit thuis in het klein doet met behulp van een hoge drukpan.
HAK0007 OPMAAK SOCIAL IMPACT RAPPORT COVER

Maatschappelijk Impact Rapport

In het Maatschappelijk Impact Rapport over 2019 word je meegenomen in de Groene Keuken van HAK: geboekte resultaten, initiatieven en concrete acties. HAK pleit voor grote veranderingen in de voedselketen en wil samen met de telers, producenten, retailers en consumenten toewerken naar het nieuwe ‘Groene Normaal’.