Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Meer Pottenkijkers

4Xhak 0 370 Nl 2019

Welke toevoegingen zitten waarin?

HAK werkt volgens het principe van De Groene Keuken, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in enkele situaties voor het gebruik van een toevoeging zoals een beetje zout of suiker voor de smaak of een E-nummer voor bijvoorbeeld een stabieler product. Wil je exact weten, aan welke groenten, peulvruchten of appelmoes, zout, suiker of e-nummers zijn toegevoegd, bekijk dan dit overzicht.
Groepsfoto Pottenkijkersdag 2018

Pottenkijkersdag, ontdek hoe het écht zit!

Elk jaar organiseert HAK een aantal Pottenkijkersdagen. Mensen mogen op deze dag komen kijken hoe het er bij HAK aan toe gaat. Hiermee wil HAK transparant zijn naar haar consumenten. Benieuwd hoe zo'n dag eruit ziet? Lees dan snel verder!
360 Tourtje Jatoch 1

360-graden tour door de HAK fabriek

Zo transparant als de glazen pot, zo doorzichtig wil HAK ook zijn op het gebied van groenteteelt- en verwerking. Via deze 360-graden tour, kan je zelf door de fabriek lopen en ontdek je hoe rode kool met appel door HAK wordt gemaakt.