Hoe worden groenten van HAK houdbaar gemaakt?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en vacuüm. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas. Directeur Productie “Koos van Leeuwen” legt stap voor stap uit hoe de groenten houdbaar worden gemaakt.

Meer Pottenkijkers

Hoe zit het nu met suiker?

Groenten bevatten van nature suiker. De meeste groenten van HAK bevatten verder geen toegevoegd suiker. Manager Productontwikkeling Ilse van der Voort legt uit hoe je kan zien hoeveel suiker een potje HAK groenten van nature bevat en hoe je ziet of er eventueel suiker is toegevoegd.

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Duurzaam telen met stichting Veldleeuwerik?

HAK is ketenpartner van stichting Veldleeuwerik: een stichting gericht op het verduurzamen van de teelt waarbij het ons doel is om de bodem optimaal gezond te maken als basis voor een verantwoorde teelt. Meer informatie vind je op www.veldleeuwerik.nl.