360 Tourtje Jatoch 1

360-graden tour door de HAK fabriek

Zo transparant als de glazen pot, zo doorzichtig wil HAK ook zijn op het gebied van groenteteelt- en verwerking. Via deze 360-graden tour, kan je zelf door de fabriek lopen en ontdek je hoe rode kool met appel door HAK wordt gemaakt.

Doe de tour en ontdek alle stappen van het proces. Bekijk hoe de voorraadkast van HAK eruit ziet, die het mogelijk maakt dat je het gehele jaar door seizoensgroenten kan eten. Ontdek de verschillende kwaliteitschecks die groenten van HAK doorlopen voordat ze op jouw bord belanden. Kijk zelf maar!

Meer Pottenkijkers

Hoe worden groenten van HAK houdbaar gemaakt?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en vacuüm. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas. Directeur Productie “Koos van Leeuwen” legt stap voor stap uit hoe de groenten houdbaar worden gemaakt.
Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.

'Live' Pottenkijken bij HAK

Op de Pottenkijkersdag komen consumenten ontdekken hoe het nu écht zit met groenten in pot. Met de Pottenkijkersdag wil HAK haar consumenten transparantie bieden.