360 Tourtje Jatoch 1

360-graden tour door de HAK fabriek

Zo transparant als de glazen pot, zo doorzichtig wil HAK ook zijn op het gebied van groenteteelt- en verwerking. Via deze 360-graden tour, kan je zelf door de fabriek lopen en ontdek je hoe rode kool met appel door HAK wordt gemaakt.

Doe de tour en ontdek alle stappen van het proces. Bekijk hoe de voorraadkast van HAK eruit ziet, die het mogelijk maakt dat je het gehele jaar door seizoensgroenten kan eten. Ontdek de verschillende kwaliteitschecks die groenten van HAK doorlopen voordat ze op jouw bord belanden. Kijk zelf maar!

Meer Pottenkijkers

Groepsfoto Pottenkijkersdag 2018

Pottenkijkersdag, ontdek hoe het écht zit!

Elk jaar organiseert HAK een aantal Pottenkijkersdagen. Mensen mogen op deze dag komen kijken hoe het er bij HAK aan toe gaat. Hiermee wil HAK transparant zijn naar haar consumenten. Benieuwd hoe zo'n dag eruit ziet? Lees dan snel verder!
Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.
Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.