Maatschappelijk Impact Rapport

In ons Maatschappelijk Impact Rapport 2021 nemen we je mee in de Groene Keuken van HAK: geboekte resultaten, initiatieven en concrete acties. We zetten uiteen welke actuele thema’s spelen op het gebied van gezondheid en teelt. Ook autoriteiten op het vlak van gezondheid en consumptie, en teelt en verwerking komen aan het woord. Klik hier voor het volledige Maatschappelijk Impact Rapport.

MIR Cover schuin

Meer Pottenkijkers

Waarom heeft HAK een fieldmanager?

Marko is de fieldmanager bij HAK. Bekijk in dit filmpje wat Marko dagelijks doet en waarom dit van belang is.
Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Hoe kun je groenten thuis wecken?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en afkoelen. Herman legt uit hoe je dit thuis in het klein doet met behulp van een hoge drukpan.