Maatschappelijk Impact Rapport

In ons Maatschappelijk Impact Rapport 2021 nemen we je mee in de Groene Keuken van HAK: geboekte resultaten, initiatieven en concrete acties. We zetten uiteen welke actuele thema’s spelen op het gebied van gezondheid en teelt. Ook autoriteiten op het vlak van gezondheid en consumptie, en teelt en verwerking komen aan het woord. Klik hier voor het volledige Maatschappelijk Impact Rapport.

MIR Cover schuin

Meer Pottenkijkers

Hoe gezond zijn groenten uit pot?

Bekijk in dit filmpje hoe "Productontwikkelaar bij HAK" Ilse uitlegt hoe gezond groenten uit pot eigenlijk zijn.
Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.
HAK 26

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.