Hoe zit het nu met E-nummers?

E-Nummers zijn Europese goedgekeurde, en dus ook veilige toevoegingen (hulpstoffen), die soms gebruikt worden om een product stabieler te maken en wat betere eigenschappen te geven.

HAK werkt volgends het principe van de groene keuken. Het liefste willen we de smaak alleen maar bereiken door het toevoegen van kruiden, specerijen en een klein beetje zout. In enkele gevallen hebben we ook e-nummers nodig om bijvoorbeeld de verkleuring van appelmoes tegen te gaan. Hier gebruiken we ascorbinezuur voor, dat is E300, ook wel bekend als vitamine C. HAK gebruikt geen e-nummers voor conservering. Het houdbaar maken van onze producten vindt puur plaats via verhitting en het onder druk zetten. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met wat we vroeger het wecken noemde.

Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.

Meer Pottenkijkers

4 x HAK 0 groene cap 100 brbo 1 2

Welke toevoegingen zitten waarin?

HAK werkt volgens het principe van De Groene Keuken, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in enkele situaties voor het gebruik van een toevoeging zoals een beetje zout of suiker voor de smaak of een E-nummer voor bijvoorbeeld een stabieler product. Wil je exact weten, aan welke groenten, peulvruchten of appelmoes, zout, suiker of e-nummers zijn toegevoegd, bekijk dan dit overzicht.
MIR Cover schuin

Maatschappelijk Impact Rapport

In het Maatschappelijk Impact Rapport over 2021 word je meegenomen in de Groene Keuken van HAK: geboekte resultaten, initiatieven en concrete acties. HAK pleit voor grote veranderingen in de voedselketen en wil samen met de telers, producenten, retailers en consumenten toewerken naar het nieuwe ‘Groene Normaal’.