Hoe zit het nu met E-nummers?

E-Nummers zijn Europese goedgekeurde, en dus ook veilige toevoegingen (hulpstoffen), die soms gebruikt worden om een product stabieler te maken en wat betere eigenschappen te geven.

HAK werkt volgends het principe van de groene keuken. Het liefste willen we de smaak alleen maar bereiken door het toevoegen van kruiden, specerijen en een klein beetje zout. In enkele gevallen hebben we ook e-nummers nodig om bijvoorbeeld de verkleuring van appelmoes tegen te gaan. Hier gebruiken we ascorbinezuur voor, dat is E300, ook wel bekend als vitamine C. HAK gebruikt geen e-nummers voor conservering. Het houdbaar maken van onze producten vindt puur plaats via verhitting en het onder druk zetten. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met wat we vroeger het wecken noemde.

Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.

Meer Pottenkijkers

Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.
Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.

Waarom heeft HAK een fieldmanager?

Marko is de fieldmanager bij HAK. Bekijk in dit filmpje wat Marko dagelijks doet en waarom dit van belang is.