Hoe zit het nu met E-nummers?

E-Nummers zijn Europese goedgekeurde, en dus ook veilige toevoegingen (hulpstoffen), die soms gebruikt worden om een product stabieler te maken en wat betere eigenschappen te geven.

HAK werkt volgends het principe van de groene keuken. Het liefste willen we de smaak alleen maar bereiken door het toevoegen van kruiden, specerijen en een klein beetje zout. In enkele gevallen hebben we ook e-nummers nodig om bijvoorbeeld de verkleuring van appelmoes tegen te gaan. Hier gebruiken we ascorbinezuur voor, dat is E300, ook wel bekend als vitamine C. HAK gebruikt geen e-nummers voor conservering. Het houdbaar maken van onze producten vindt puur plaats via verhitting en het onder druk zetten. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met wat we vroeger het wecken noemde.

Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.

Meer Pottenkijkers

HAK 26

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.
Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.
Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.