Hoe zit het nu met E-nummers?

E-Nummers zijn Europese goedgekeurde, en dus ook veilige toevoegingen (hulpstoffen), die soms gebruikt worden om een product stabieler te maken en wat betere eigenschappen te geven.

HAK werkt volgends het principe van de groene keuken. Het liefste willen we de smaak alleen maar bereiken door het toevoegen van kruiden, specerijen en een klein beetje zout. In enkele gevallen hebben we ook e-nummers nodig om bijvoorbeeld de verkleuring van appelmoes tegen te gaan. Hier gebruiken we ascorbinezuur voor, dat is E300, ook wel bekend als vitamine C. HAK gebruikt geen e-nummers voor conservering. Het houdbaar maken van onze producten vindt puur plaats via verhitting en het onder druk zetten. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met wat we vroeger het wecken noemde.

Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.

Meer Pottenkijkers

HAK Spinazie 1 van 6

Waarom teelt HAK (nog) niet biologisch?

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om meer groenten en peulvruchten te eten die dichtbij en op een duurzame wijze geteeld worden.

Hoe worden groenten van HAK houdbaar gemaakt?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en vacuüm. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas. Directeur Productie “Koos van Leeuwen” legt stap voor stap uit hoe de groenten houdbaar worden gemaakt.

Hoe gezond zijn groenten uit pot?

Bekijk in dit filmpje hoe "Productontwikkelaar bij HAK" Ilse uitlegt hoe gezond groenten uit pot eigenlijk zijn.