HAK 0019
  • 2 pers
  • 25 min
Terug naar overzicht

Tandoori curry met HAK Fresh Geroosterde Kerrie Bloemkool en cashewnootjes

PS HAK Fresh Geroosterde bloemkool iso

Geroosterde kerrie-bloemkool

HAK Fresh Ready-to-(h)eat geroosterde kerrie-bloemkool met gegrilde wortel. Het enige wat je thuis nog hoeft te doen is de groenten even in de oven plaatsen, als je ze warm wil eten, maar je kunt ze ook koud toevoegen aan een salade of als topping op een broodje.

Bekijk product

Kook de Basmati rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de rijst af en doe het terug in de pan. Laat de rijst 10 minuten met het deksel op de pan rusten

Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de geroosterde kerrie bloemkool in de oven voor ca. 15 min

Doe de olie in de pan en fruit de Tandoori kruiden op middelhoog vuur. Voeg hieraan de bloem toe en roer gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk, het water en de gembersiroop toe en laat de saus 10 minuten op middelmatige hitte stoven.

Wok de spinazie kort met een klein beetje olie in de pan. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Doe de rijst in een kom en leg de gewokte spinazie er bovenop. Verdeel de geroosterde bloemkool met gegrilde wortel erover en schenk de saus gelijkmatig over de groenten

Tot slot, verdeel de cashewnootjes en naar smaak koriander over het gerecht.

Ook lekker!

  • 1 schaaltje HAK Fresh Geroosterde kerrie bloemkool met gegrilde wortel (280 gram)
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram Basmati rijst
  • 20 gram geroosterde cashewnootjes
  • 10 gram verse koriander (optioneel naar smaak toe te voegen)
  • Saus
  • 1 eetlepel olie
  • 15 gram Tandoori kruiden
  • 10 gram bloem (ca. 1 eetlepel)
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels gembersiroop