Hak recepten HR01
  • 3 pers
  • 30 min
Terug naar overzicht

Curry met veldertjes

08720600608773 A1 N1 s02

Veldertjes

Velderwten zijn jonge kapucijners, maar HAK noemt ze al jarenlang Veldertjes. Deze peulvruchten worden niet gedroogd, maar direct na de oogst vers verwerkt. Met Veldertjes geef je een heerlijke smaak en bite aan je salade, soep of curry!

Bekijk product

Kook de rijst gaar.

Hak de ui fijn en fruit deze kort in een pan.

Doe de currypasta erbij en bak kort mee.

Schenk de kokosmelk erbij en roer tot een saus.

Voeg de bloemkool toe in roosjes en doe de deksel op de pan.

Laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen, schep af en toe door.

Voeg de laatste paar minuten de uitgelekte veldertjes toe en warm mee.

Serveer de bloemkoolcurry de amandelen en rijst.

Garneer met verse peterselie.

Ook lekker!

  • 1 pot HAK Veldertjes 370ml
  • 400 gr bloemkool, in roosjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 pakje gele currypasta
  • 1 ui
  • Verse peterselie
  • 250 gr rijst
  • Handje amandelen
  • Olie om te bakken