Dillesaus
  • 3 pers
  • 35 min
Terug naar overzicht

Rode Kool stamppot met scholfilet en dillesaus

Hak Rode Kool 370 Nl 8720600608841 1709030 Front

Rode Kool

Rode Kool is een heerlijke groente en wordt bij HAK volgens een speciaal recept bereid. Rode Kool is een typische wintergroente en erg lekker bij een stukje wild of hachee, maar ook door de stamppot of zelfs bij pasta.

Bekijk product

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier en leg de scholfilets hierop.

Bestrijk de scholfilets met wat olijfolie en strooi de viskruiden erover

Bak de vis in de oven gedurende 15 minuten.

Verwarm intussen de stamppotpuree volgens de verpakking of maak zelf puree.

Verwarm de rode kool in een kookpannetje zonder het te laten koken.

Roer de aardappelpuree door de warme rode kool.

Bereid de dillesaus volgens de verpakking en voeg de extra dille toe

Serveer de scholfilet met dillesaus naast de rode koolstamppot

Tip: ook lekker met een augurkje erbij

Ook lekker!

  • 720ml HAK Rode Kool
  • 1 pakje aardappelpuree voor stamppot
  • (lactosevrij)Melk voor het bereiden van de aardappelpuree (afhankelijk van het merk)
  • 3 scholfilets van ca. 100 gr
  • Viskruiden
  • Olijfolie
  • 1 zakje dillesaus
  • Water voor het bereiden van de dillesaus
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • Extra benodigdheden:
  • Bakpapier