HAK HR 17
  • 25 min
Terug naar overzicht

Zoete aardappel-zwarte bonen huzaar

08720600613272 C1 N1 s02

Zwarte Bonen

HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.

Bekijk product
08720600666841 C1 N1

Zwarte bonen

HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Mexicaanse gerechten zoals chili’s of taco’s als in soepen en salades. Bovendien bevatten zwarte bonen veel eiwitten en past goed in een gezond voedingspatroon.

Bekijk product

Doe de bonen in een zeef en spoel ze af met koud water, laat ze goed uitlekken. Zet even apart.

Snipper de ui en augurk fijn. Snij de radijsjes in vieren en elk kwart in plakjes. Schil de appel en snij in kleine blokjes.

Schil de zoete aardappel en snij ook in blokjes. Kook in licht gezouten water in +/- 15 minuten gaar. Giet af en laat droog stomen.

Meng de mayonaise, inlegazijn van de augurken, peper, zout, gerookt paprikapoeder en de mosterd door de zoete aardappel. Voeg daarna de ui, augurk, radijs, appel en mais toe en meng goed.

Schep de uitgelekte bonen en 1 el bieslook erdoor en meng goed.

Laat in de koelkast koud worden. Je kunt de salade goed afgedekt een dag van tevoren bereiden.

Haal de salade 30 minuten voor het serveren uit de koelkast, doe over in een mooie schaal en garneer met de andere achter gehouden eetlepel gehakte bieslook.

Ook lekker!

  • 1 stazak HAK zwarte bonen
  • 400 gram zoete aardappel
  • ½ rode ui
  • 40 gram augurk
  • 75 gram radijsjes
  • ½ zoetzure appel (zoals Jonagold of Elstar)
  • 75 gram (vegan) mayonaise
  • 2 el inlegazijn uit de augurkenpot
  • 50 gram maiskorrels
  • 1 tl zout
  • Versgemalen peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • 1 ½ tl Franse mosterd
  • 1 + 1 el gehakte bieslook