HAK keyvisual rode biet Persbericht liggend

HAK start campagne met ‘Van Hollandse Bodemprijzen’

Actiecampagne voor lokaal geteelde groenten en peulvruchten van HAK

Giessen – 15 mei 2023 | HAK brengt de komende tijd haar groenten en peulvruchten van Nederlandse grond extra onder de aandacht met ‘Van Hollandse Bodemprijzen’. Het gaat om een actiecampagne met een serie voordeelaanbiedingen bij verschillende en steeds wisselende supermarkten. HAK wil met deze actie de verkoop en consumptie van haar lokale en duurzaam geteelde groenten en peulvruchten een extra impuls geven.

De ‘Van Hollandse Bodemprijzen’-campagne is te zien op televisie, online en ook in het straatbeeld met buitenreclame. De actiecampagne sluit aan bij de lopende campagne van HAK met Elise Schaap, die het lokale aspect van de groenten en peulvruchten van HAK onder de aandacht brengt.

Nicole Freid, marketing- en innovatiedirecteur van HAK, vertelt: “Omdat we zoveel mogelijk mensen willen helpen onze groenten van Hollandse bodem te eten, hebben we de komende tijd regelmatig aanbiedingen in samenwerking met verschillende, steeds wisselende, supermarkten. Onze groenten en peulvruchten zijn dan verkrijgbaar voor ‘Van Hollandse Bodemprijzen’: lokaal en duurzaam geteeld door Nederlandse boeren met een extra financiële compensatie voor hun duurzame inspanningen - voor het keurmerk On the Way to PlanetProof - en tijdelijk voordeliger zodat je er nog meer van kunt eten. ”

Lokaal en duurzaam geteeld

HAK teelt minimaal 85% van haar groenten en peulvruchten binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek in Giessen. Op deze manier kan de groenten- en peulvruchtenfabrikant samen met lokale telers werken aan producten van goede kwaliteit en verdere verduurzaming van de teelt. HAK betaalt telers een extra compensatie voor hun duurzame inspanningen. Op de website van HAK lees je meer over de samenwerking tussen HAK en lokale partners.

[einde bericht]

Lees ook:

13-03-2023 HAK stimuleert keuze voor lokaal geteelde peulvruchten

18-01-2023 HAK gaat over op biologisch voor alle lokale groenten en peulvruchten

15-09-2022 HAK stapt na de proef volledig over op de grote kidneybonen van Nederlandse bodem

Noot voor de redactie

Bij gebruik van beeldmateriaal graag altijd de naam HAK als bronvermelding toevoegen. (Los) beeldmateriaal is in hoge resolutie te downloaden in de persruimte op de website van HAK www.hak.nl/pers/beeldbank/misc

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sarah Valkering /0614180991 /s.valkering@reputatiegroep.nl

Over HAK

HAK is in 1952 opgericht door de familie Hak in Giessen. Wij verwerken en verkopen groenten en peulvruchten waarvan kwaliteit, transparantie en nabijheid altijd de basis vormen.

HAK gelooft dat de wereld een betere plek is waar je langer en gezonder kan leven als iedereen meer groenten en peulvruchten eet. Onze missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen altijd en overal te helpen meer groenten en peulvruchten te eten door het gemakkelijker en lekkerder te maken volgens de uitgangspunten van de Groene Keuken van HAK.