HAK klassiekers nu ook zonder toegevoegde suikers en zout

Verschillende generaties zijn ermee opgegroeid: de groenten en bonen van HAK in de bekende glazen pot. En vanaf nu zijn de echte klassiekers uit het HAK-assortiment verkrijgbaar zonder toegevoegde suikers, zout of zoetstoffen. Het gaat om vier nieuwe 0%-varianten: rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus.

De groentefabrikant wil voorop lopen met het weglaten van toegevoegde suikers en zout in haar producten. De introductie van de 0%-variant van deze populaire groenten en peulvruchten is opnieuw een stap waarmee de fabrikant tegemoetkomt aan de wensen van de moderne consument. Het is de missie van HAK om mensen op een lekkere, makkelijke en zo gezond mogelijke manier meer groenten en peulvruchten te laten eten.

De vier klassiekers volgen op de appelmoes 0%-varianten die al eerder op de markt werden gebracht. Deze appelmoes 0%, appelcompote 0% en appelmoes met kaneel 0% zijn inmiddels een hit in de schappen. Bijzonder is dat bij deze producten niet alleen de toegevoegde suikers zijn weggelaten, maar dat HAK ook het percentage van nature aanwezige suikers uit de appels omlaag heeft weten te brengen. Dit is gelukt door te kiezen voor lekkere friszoete appelen met een van nature laag suikergehalte.

Zonder toegevoegde suikers en zout

Nicole Freid, directeur Innovatie en Marketing bij HAK: “De introductie van deze bestsellers in een nieuw jasje is opnieuw een stap vooruit in ons streven om zo gezond mogelijke ingrediënt- en receptuurcombinaties te ontwikkelen en hiermee bestaande producten te verbeteren en nieuwe te introduceren. De recepturen van deze producten worden namelijk op smaak gebracht met natuurlijke smaakmakers als azijn, kruiden en specerijen. Naast de vertrouwde producten, kunnen liefhebbers van onze klassiekers nu dus ook kiezen voor een 0%-variant. En geloof me, die zijn ook heel erg lekker!”

De traditionele klassiekers blijven in het schap te vinden, maar bevatten sinds het oogstseizoen 2017/2018 ook tot 30% minder suiker en tot 40% minder zout.

De 0%-varianten van rode kool met appel, rode biet, bruine bonen en witten bonen in tomatensaus zijn verkrijgbaar in de vertrouwde glazen HAK-pot van 370 ml en zijn vanaf nu te vinden in de supermarkt.

Foto

HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over en stapt nu ook in koelverse groenten

Giessen/Den Bosch, 1 juni 2017 - Groentefabrikant HAK neemt 100% van de aandelen van Peter van Halder Grootverbruik BV uit Den Bosch over. Daartoe hebben beide partijen vorige week een overeenkomst getekend. Peter van Halder, opgericht in 1985, verwerkt verse groenten (al dan niet panklaar bewerkt) en levert deze in grootverpakking (500gr – 5 kg) aan professionele keukens bij onder meer zorginstellingen en restaurantketens. De overname heeft inmiddels de instemming van de Ondernemingsraad van de holding van HAK, Neerlands Glorie Groenten en Fruit BV. Beide partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.