HAK klassiekers nu ook zonder toegevoegde suikers en zout

Verschillende generaties zijn ermee opgegroeid: de groenten en bonen van HAK in de bekende glazen pot. En vanaf nu zijn de echte klassiekers uit het HAK-assortiment verkrijgbaar zonder toegevoegde suikers, zout of zoetstoffen. Het gaat om vier nieuwe 0%-varianten: rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus.

De groentefabrikant wil voorop lopen met het weglaten van toegevoegde suikers en zout in haar producten. De introductie van de 0%-variant van deze populaire groenten en peulvruchten is opnieuw een stap waarmee de fabrikant tegemoetkomt aan de wensen van de moderne consument. Het is de missie van HAK om mensen op een lekkere, makkelijke en zo gezond mogelijke manier meer groenten en peulvruchten te laten eten.

De vier klassiekers volgen op de appelmoes 0%-varianten die al eerder op de markt werden gebracht. Deze appelmoes 0%, appelcompote 0% en appelmoes met kaneel 0% zijn inmiddels een hit in de schappen. Bijzonder is dat bij deze producten niet alleen de toegevoegde suikers zijn weggelaten, maar dat HAK ook het percentage van nature aanwezige suikers uit de appels omlaag heeft weten te brengen. Dit is gelukt door te kiezen voor lekkere friszoete appelen met een van nature laag suikergehalte.

Zonder toegevoegde suikers en zout

Nicole Freid, directeur Innovatie en Marketing bij HAK: “De introductie van deze bestsellers in een nieuw jasje is opnieuw een stap vooruit in ons streven om zo gezond mogelijke ingrediënt- en receptuurcombinaties te ontwikkelen en hiermee bestaande producten te verbeteren en nieuwe te introduceren. De recepturen van deze producten worden namelijk op smaak gebracht met natuurlijke smaakmakers als azijn, kruiden en specerijen. Naast de vertrouwde producten, kunnen liefhebbers van onze klassiekers nu dus ook kiezen voor een 0%-variant. En geloof me, die zijn ook heel erg lekker!”

De traditionele klassiekers blijven in het schap te vinden, maar bevatten sinds het oogstseizoen 2017/2018 ook tot 30% minder suiker en tot 40% minder zout.

De 0%-varianten van rode kool met appel, rode biet, bruine bonen en witten bonen in tomatensaus zijn verkrijgbaar in de vertrouwde glazen HAK-pot van 370 ml en zijn vanaf nu te vinden in de supermarkt.

Harry Geling

HAK: duurzamere lokale teelt mét compensatie voor teler is wel mogelijk

Na rode kool ook meerprijs voor teler van On the way to PlanetProof spinazie
HAK keyvisual rode biet Persbericht liggend

HAK start campagne met ‘Van Hollandse Bodemprijzen’

Actiecampagne voor lokaal geteelde groenten en peulvruchten van HAK