Joachim Nieuwhoff volgt Adri den Dekker op als Directeur Inkoop van HAK

Giessen – 18 februari 2021 | Joachim Nieuwhoff (48, foto) is per 1 februari 2021 in dienst getreden als Directeur Inkoop van HAK. Hiervoor werkte hij als Directeur Sourcing & Trade bij The Greenery. Bij HAK volgt hij Adri den Dekker op die na bijna 50 dienstjaren, waarvan de laatste 15 jaar bij de groentefabrikant in Giessen en daarvoor 34 jaar bij Jonker Fris, met pensioen is gegaan, maar nog aanblijft als adviseur tot eind juni.


Joachim Nieuwhoff heeft een uitgebreide ervaring met Groente en Fruit, opgedaan in diverse rollen en senior managementposities. Na zijn studie aan de HAS werkte hij in de export van groente en fruit en deed daarna veel kennis op in de retail via inkoopfuncties bij Edah, Laurus, Sligro en Superunie. Van 2004-2008 werkte hij voor het Amerikaanse Rohm and Haas / AgroFresh, actief in innovaties ter ondersteuning van kwaliteitsverbeteringen in groenten en fruit. In die tijd rondde hij ook zijn Master Bedrijfskunde af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2014 volgde hij daar ook nog een post Master Leadership, Management & Governance. Zijn laatste functie bekleedde hij bij The Greenery als directeur Sourcing & Trade.

HAK ceo Timo Hoogeboom is blij een zeer bekwame opvolger van Adri den Dekker te hebben gevonden: “Joachim zal als Directeur Inkoop zich allereerst richten op onze reguliere en seizoensgebonden inkoopactiviteiten en de verhouding met onze telers met wie we al jaren een wederzijds afhankelijke relatie hebben. Daarbij zal hij verder leiding en uitvoering geven aan de transitie die we als groentefabrikant doormaken, vooral op het gebied van duurzame teelt die onderdeel is van onze Groene Keuken strategie. Denk aan prioriteitsdossiers zoals On the way to PlanetProof certificering, een betere beloning van onze telers vanuit de hele handelsketen en uitbreiding van ons assortiment exotische bonen dat lokaal wordt geteeld zoals zwarte bonen en kidneybonen die van oudsher niet makkelijk gedijen op Nederlandse bodem.”

Voor Joachim Nieuwhoff is de overstap naar HAK als thuiskomen: “Ik ben opgegroeid in de Betuwe en van oudsher sterk verbonden met lokaal geteelde groenten en fruit. Het voelt dus als een tweede thuis. HAK is een no-nonsense bedrijf met een uiterst helder geformuleerde maatschappelijke missie die door de hele organisatie wordt gedragen. Ze staat al bijna 70 jaar voor haar zaak. Ik kijk er naar uit om met het hele team een grote bijdrage te mogen leveren aan de inkoop- en duurzaamheidsdossiers die de komende jaren spelen om gezonde plantaardige producten op de markt te blijven brengen en tegelijkertijd de Nederlandse land- en tuinbouw verder te verduurzamen.”

Joachim Nieuwhoff is getrouwd en heeft twee kinderen.

L

HAK wil met overname van distributeur foodeko marktpositie in Duitsland versterken

Groentefabrikant HAK wil zijn positie op de Duitse markt versterken en zijn afzet fors laten groeien. Daartoe heeft Neerlands Glorie Groente en Fruit B.V., de holding waar HAK deel van uitmaakt, een meerderheidsbelang van 51% genomen in de Duitse distributeur foodeko uit Viersen. Partijen maken geen financiële details van de transactie bekend. De Duitse autoriteit Bundeskartellamt heeft geen bezwaar gemaakt tegen de transactie.