Voor alle Nederlandse groenten werkt HAK volgens de oogstskalender. Dit betekent dat onze groenten tijdens het seizoen van het land worden gehaald en kort na de oogst worden verwerkt en geweckt. Daarna slaan we ze op in onze gigantische voorraadkast. Als het nieuwe oogstseizoen 12 maanden later weer aanbreekt is onze voorraadkast zo goed als leeg en wordt deze weer aangevuld met de nieuwe oogst. Zo kun je het hele jaar door kunt genieten van lokale seizoensgroenten.
HAK teelt 85% van al haar groenten en peulvruchten lokaal. Het is dus nog niet mogelijk om alle groenten en peulvruchten hier te telen. Dit komt omdat niet alle gewassen even goed aarden in het Nederlandse klimaat. Denk bijvoorbeeld aan kikkererwten deze groeien het liefst op in een zonnige omgeving met niet te veel regen. Voor de 15% die niet uit Nederland komt, telen we zo veel als mogelijk binnen Europa. Daarnaast proberen wij samen met telers om steeds meer gewassen van ver tóch naar Nederland te halen met diverse teeltproeven die we steeds verder opschalen. En soms ook succesvol! Bijvoorbeeld met onze kidneybonen die we steeds meer hier lokaal in Zeeland en Zuid Holland telen.