Over Hak

Werken Bij

Terug naar overzicht

Leerling operator bij HAK - 3 ploegendienst

Afdeling: Productie

Leerling operator bij HAK

Stel je eens voor hoe gaaf het zou zijn om bij het grootste groentemerk van de Benelux het vak van operator te leren? Wij staan te springen om jou in de komende twee jaar op te leiden, zodat jij Nederland kunt voorzien van lekkere groente en peulvruchten van HAK.

De uitdaging: alle onvoorziene situaties onder de knie krijgen. Wanneer een productielijn draait, dan draait het. De moeilijkheid zit hem juist in de storingen en onvoorziene situaties. HAK investeert tijd in jou om je te leren welke storingen kunnen optreden en hoe je ze oplost. Op de werkvloer lopen geduldige allround operators die jouw leermeester worden. Eens in de drie weken ga je persoonlijk in gesprek met de productieleider om jouw ontwikkeling te bespreken.

Dit zijn jouw werkzaamheden als leerling operator bij HAK

 • Het vak operator leren met als doel om binnen twee jaar allround operator te worden;
 • Alle ins- en outs leren over de techniek die erbij komt kijken om groenten in potten te stoppen;
 • Kwaliteitscontroles uitvoeren, zoals het meten van de grootte van een rode biet en de lengte van de rabarber controleren;
 • Samen met de allround operator zorg je ervoor dat de productielijn snel en volgens de richtlijnen wordt omgebouwd;
 • Leren on-the-job.

Je verricht jouw werkzaamheden bij HAK:

 • In een ver geautomatiseerd proces, waarbij kennis opdoen en kwalitatief toepassen cruciaal is in relatie tot de techniek van de machine;
 • In teams die met elkaar samenwerken en elkaar helpen daar waar nodig;
 • In een goede onderlinge sfeer waar buiten het werk ook jaarlijkse uitjes en het personeelsfeest worden georganiseerd.

Over HAK

Wij zijn HAK. Wij helpen mensen in heel Nederland maar ook België en Duitsland meer groenten en peulvruchten te eten. In stazak en in pot. En dit doen we samen met ons boegbeeld, de bekende TV kok Herman den Blijker, in de vele reclames op televisie.

We zijn een oer-Hollands bedrijf in Giessen. Hier verwerken wij lekkere kwaliteitsgroenten en peulvruchten in allerlei producten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. We werken duurzaam en zijn transparant. Miljoenen stazakken en potten HAK worden niet zomaar gemaakt. Dat vereist samenwerking en samenwerken is dus ook wat we doen. Binnen de afdeling productie werken vaste medewerkers en flexkrachten. Het verschil met andere foodbedrijven? Wij draaien maximale constante kwaliteit en zijn innovatief. Iedere dag is anders bij HAK. De verschillende groenten worden verwerkt op het moment dat ze van het land komen en dat is voor iedere groente op een ander moment. We werken dan ook met veel verschillende voorbewerkingslijnen en dat maakt het werk afwisselend en uitdagend.

Dit breng je mee als operator bij HAK

Ken jij het tv-programma “How It’s Made”? Je kunt het iedere dag live meemaken, hier bij HAK. Supergaaf. Jij zorgt er met jouw leergierige persoonlijkheid voor dat je jezelf de komende jaren verder ontwikkelt bij HAK.

Jij:

 • wil een mbo-3 foodopleiding volgen in de praktijk en wil jouw diploma graag met hulp van HAK behalen;
 • vindt het optimaliseren en verbeteren van productielijnen fantastisch;
 • vindt het fijn om in (een hele gunstige, terugdraaiende) 3-ploegendienst te werken.

Dit bieden we je als leerling operator bij HAK?

 • Samen met onze partner Randstad hebben wij dit opleidingstraject ontwikkeld. Het totale opleidingstraject duurt 2 jaar. Randstad verzorgt in dit traject de theoretische begeleiding en HAK de praktijk begeleiding;
 • Een contract via Randstad en zicht op een vast contract na het succesvol behalen van jouw opleiding;
 • Naast de opleiding die Randstad en HAK voor je verzorgen, krijg je het startsalaris van EUR 1.900 bruto per maand inclusief ploegentoeslag, volgens de cao voor de groente en fruitverwerkende industrie, afhankelijk van achtergrond en werkervaring;
 • Het salaris groeit na 6 maanden door naar EUR 2.100 bruto per maand inclusief ploegentoeslag;
 • Een reiskostenvergoeding;
 • Én meewerken in de vorm van leren en werken om ons A-merk nog verder uit te breiden!

Solliciteer naar deze functie via de volgende link: https://tool2mat.ch/0867b85c

Iedereen die geïnteresseerd is in deze uitdagende functie en voldoet aan de gestelde eisen kan zijn of haar reactie sturen aan Femke Berendsen, afdeling P&O, femke.berendsen@hak.nl. Voor meer informatie over deze vacature kan contact opgenomen worden met afdeling P&O, 0183-446500.

HAK aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv's (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van HAK zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van HR Manager Femke Berendsen worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.