Vega lasagne 01
  • 2 pers
  • 45 min
Terug naar overzicht

Vegetarische lasagne met ricotta saus

Verwarm de oven op 200 graden.

Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de champignons.

Meng de ricotta met de melk en een snufje peper en zout.

Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de lasagne schotel over de bodem.

Leg een stuk of 4 basilicumblaadjes er op en dek af met 3 lasagnevellen.

Verdeel dan de heft van gebakken champignons hierover en de helft van de ricottasaus en pijnboompitten.

Dek af met lasagnevellen.

Herhaal deze lagen nogmaals.

Bestrooi de bovenzijde van de lasagne met geraspte mozzarella en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

Zet eventueel een paar minuten de grill aan voor een mooi bruin korstje.

Garneer de lasagne voor het serveren met wat verse basilicum.

Ook lekker!

  • 1 zak HAK Lasagne schotel
  • 9 (verse) lasagnevellen
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • Handje geraspte mozzarella
  • Verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 250 gr ricotta
  • 125 ml melk
  • Snufje peper en zout