Spaanse Empanadas Opening 653568A24D97454B56Fac6Ccaf86B324
  • 2 pers
  • 50 min
Terug naar overzicht

Tapasrecept: pittige Spaanse empanadas met knoflookdip

Doperwtenlinzenmaismix

Doperwten, linzen, mais mix

HAK Doperwten, Linzen, Mais mix is een aantrekkelijk gekleurde mix van linzen en groenten. Lekker als basis voor een salade of als bijgerecht. Maar ook lekker in de soep!

Bekijk product

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes deeg iets ontdooien. Snijd de chorizo in kleine stukjes en meng met de linzen, doperwten en mais mix in een kom (afgieten is niet nodig). Hak de rode peper fijn en voeg samen met de oregano en paprikapoeder en tomatenpuree toe aan de kom. Schep het mengsel goed door elkaar. Druk of snijd met een kommetje een rondje uit de vellen deeg. Schep een beetje van het mengsel aan een zijde van het deegrondje. Vouw de andere zijde er overheen en druk de randen vast. Vouw de rand eventueel met een draaiende beweging om zodat je een mooi randje krijgt.

Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de deegpasteitjes hiermee. Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Maak ondertussen de knoflookdip: pers de knoflook uit en meng door de rest van de ingrediënten. Serveer de empanadas met de romige knoflookdip.

Dit recept is afkomstig van www.leukerecepten.nl

Ook lekker!

  • 10 velletjes hartig taartdeeg (diepvries)
  • 100 gr chorizo worst
  • rode peper
  • 1 HAK Doperwten, linzen, mais mix in stazak, 215 gram
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ei
  • Knoflookdip:
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt of kwark
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook of snuf knoflookpoeder