-
4 pers
-
25 min
Soep van spinazie met courgette en gerookte zalm
Spinazie
Bladspinazie is een heerlijke frisse en gezonde groente waar lekker mee gevarieerd kan worden. Spinazie is lekker bij aardappels en vlees, maar ook door pasta of door een salade. Ook door een quiche erg lekker (zie onderaan de pagina voor een recept).
Bekijk productBak de gesnipperde ui 2 minuten zachtjes in een soeppan in wat olijfolie of boter. Voeg de spinazie en de stukjes courgette toe. Giet een ½ liter water bij de groenten en strooi de bouillonpoeder er over.
Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de crème fraîche, de knoflook en de nootmuskaat door de soep. Pureer de soep met de staafmixer en voeg eventueel nog wat water toe. Breng op smaak met Cayennepeper.
Dien op in soepkommen en garneer met de reepjes zalm.
Serveer er volkorenbrood met olijfolie en / of boter bij.
Ook lekker!
- 1 pot HAK bladspinazie (370ml)
- 1 courgette, gewassen, in de lengte doormidden en in plakjes gesneden
- 1 flinke ui, gesnipperd
- 100 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 125 ml (lactosevrije) crème fraîche
- (Glutenvrij) volkorenbrood
- 1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder
- 1 eetlepel olijf olie (om te bakken) of een klontje boter
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 1 theelepel nootmuskaat
- Cayennepeper
- Olijfolie (extra vergine) of boter