Rotischotel Hoofd 760X440 653568A24D97454B56Fac6Ccaf86B324
  • 2 pers
  • 25 min
Terug naar overzicht

Roti bowl met kip, bonen en aardappel

Snijd de kipfilet in stukjes en bak in 10 minuten gaar in een pan met en beetje olie. Kook de krieltjes in 8-10 minuten gaar in een pan met kokend water en een blokje kippenbouillon. Snijd de komkommer in kleine stukjes en leg die alvast in je diepe bord of in een kom. We maken tenslotte een rete hippe Roti ‘bowl’. Wanneer de kip gaar is haal je die uit de pan en leg je die ook alvast in je bord. Verwarm vervolgens in die pan de Roti schotel. Die hoeft echt maar een paar minuutjes op laag vuur alleen maar warm te worden. Verwarm de Roti-vellen of de wraps (ik proef weinig verschil in smaak als je ze van de supermarkt haalt) in de magnetron (30 sec) of eventjes in een droge koekenpan (30 sec per kant). Hierdoor komt er nog een soort knapperig randje aan de Roti. Vouw de Roti-vellen op en serveer ook die in je bord; naast een beetje van de Roti schotel van HAK en de aardappeltjes die in 10 minuten gaar zijn gekookt.

Dit recept is afkomstig van www.gewoonwateenstudentjesavondseet.nl

Ook lekker!

  • 1 HAK stazak Roti schotel
  • 200gr kipfilet (geen must)*
  • ongeveer 10 krieltjes
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 10 cm komkommer
  • 2 tot 4 roti vellen (te koop in de supermarkt) of grote wraps
  • Voor vegetariërs: De kip kan achterwegen gelaten worden. De roti schotel van HAK is helemaal vega.