-
2 pers
-
30 min
Terug naar overzicht
Romige soep van knolselderij met witte bonen en kruidenolie
Witte Bonen
Witte Bonen zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwit en zijn zo ook een prima vervanger voor vlees of ei. Ook zijn ze zeer geschikt als basis voor een lekker recept, zoals een soep.
Bekijk productMaak de salie-olie door de blaadjes te pureren met de olijfolie met een staafmixer of in de blender. Zet opzij.
Fruit de ui en knoflook in een ruime soeppan en voeg na 4 minuten het pepertje en de knolselderij toe.
Bak de witte bonen 1 minuut mee en blus af met de groentebouillon, tot alles nét onder staat.
Laat zachtjes koken tot alles mooi zacht is, ongeveer 25 minuten.
Pureer de soep glad met een staafmixer of gebruik een blender.
Serveer met een beetje van de kruidenolie en brood.
Ook lekker!
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- ½ rode peper, zaadjes verwijderd en in stukken
- 100ml olijfolie
- Knolselderij, geschild en in grove stukken
- Ca. 1 l groentebouillon
- Voor de salie-olie
- 1 flinke hand salieblaadjes
- HAK Witte Bonen