Plaattaart met rode bieten HR 04
  • 2 pers
  • 50 min
Terug naar overzicht

Plaattaart met rode biet

08720600608810 A1 N1 s01

Rode Bieten

Rode Bieten zijn heerlijke en veelzijdige groenten. Gewoon lekker bij een stukje vlees en aardappels, maar ook een heerlijke basis voor een salade of soep. De Rode Bieten zijn gemaakt volgens een Oud-Hollands receptuur en zijn gesneden in schijven.

Bekijk product

Verwarm de oven op 200 graden.

Kook de pompoen in 15 minuten gaar en giet af.

Pureer daarna met een vork of keukenmachine fijn tot een puree.

Laat goed uitlekken in een vergiet of zeef en druk het vocht eruit.

Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier.

Vouw 1 cm van de randen om en druk aan. Verdeel de pompoenpuree er over.

Leg hier plakken rode biet op.

Snijd de rode ui in ringetjes en verdeel samen met de geitenkaas en amandelschaafsel over de plaattaart.

Bak deze 25 minuten in de oven tot hij goudbruin is.

Garneer de taart voor het serveren met rucola.

Ook lekker!

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 75 gr geitenkaas
  • 1 pot HAK rode bieten schijven
  • 400 gr pompoen, in blokjes
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 rode ui
  • Handje rucola