-
-
3 pers
-
20 min
Mexicaanse rijstsalade met sperziebonen en gekookt ei
Kidneybonen
HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productKook de rijst volgens de verpakking gaar. Spoel de rijst af met koud water als deze gaar is.
Snijd de uiteinde van de sperziebonen eraf en kook in 12 minuten beetgaar in gezouten water.
Spoel de sperziebonen af met koud water.
Kook de eitjes gaar in 8 minuten.
Halveer de cherrytomaatjes en laat de mais uitlekken.
Voeg de ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje en roer door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg toe aan de rijst en meng door.
Voeg hier ook de sperziebonen, cherrytomaatjes, mais en sla aan toe.
Pel de eieren en snijd in partjes en verdeel over de rijst.
Ook lekker!
- 1 zak HAK kidneybonen
- 200 g rijst
- 250 g sperziebonen
- 3 eieren
- 250 g cherrytomaten
- 100 g mais
- 70 g sla
- Snufje zout
- Dressing:
- 4 el olijfolie
- 2 tl Mexicaanse kruiden
- Sap van 1 limoen