-
-
3 pers
-
30 min
Mexicaans gevulde zoete aardappels
Zwarte Bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productZwarte bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Mexicaanse gerechten zoals chili’s of taco’s als in soepen en salades. Bovendien bevatten zwarte bonen veel eiwitten en past goed in een gezond voedingspatroon.
Bekijk productWas de zoete aardappels. Pof de zoete aardappels, dit kan in de magnetron in een kom afgesloten met magnetronfolie in 7 minuten op 750 watt (doe dit in 2 keer).
Of in 45 minuten in de oven op 200 graden.
Maak ondertussen de guacamole door alle ingrediënten te prakken in een kom.
Verwarm de oven op 220 graden.
Snijd de aardappels net niet helemaal door.
Vul ze met de guacamole, mais, zwarte bonen en ringetjes bosui.
Bestrooi met kaas en zet 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Ook lekker!
- 1 zak HAK zwarte bonen
- 6 middelgrote zoete aardappels
- 6 eetlepels mais
- 2 bosuien
- 75 gr geraspte kaas
- Guacamole ( avocado + tomaat + limoen)