-
4 pers
-
45 min
Maaltijdsoep met cavolo nero, kikkererwten en worst
Kikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals hummus als in soepen en salades.
Bekijk productKikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren, bijvoorbeeld in traditionele mediterrane gerechten zoals humus, soepen en salades.
Bekijk productSchil de winterpeen en snijd in blokjes. Hak de ui grof en de knoflook fijn.
Verwijder de harde nerven van de cavolo nero. Die zitten er vaak ook nog aan als je de cavolo nero gesneden koopt en dit smaakt niet lekker. Als je gewone boerenkool gebruikt hoef je niets te doen.
Verhit een soeppan en bak de winterpeen, ui en knoflook een paar minuten in een scheut bakolijfolie.
Schenk het hete water en de tomatenblokjes in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Roer door en laat 15 minuten pruttelen.
Snijd in de tussentijd de cervelaatworst in kleine blokjes en bak deze krokant in een koekenpan zonder vet.
Roer na 15 minuten de cavolo nero en kikkererwten door de soep en laat nog 15 minuten pruttelen.
Roer op het laatst de krokant gebakken worst inclusief het vet uit de pan door de soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Ook lekker!
- 500 gr winterpeen
- 1 grote of 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr cavolo nero/palmkool (vervang eventueel door gesneden boerenkool)
- bakolijfolie
- 1,5 liter heet water
- 400 gr tomatenblokjes
- 2 kipbouillonblokjes
- 200 gr rundercervelaat worst (of andere worst, denk aan chorizo)
- 1 HAK stazak kikkererwten (210 gr)
- zwarte peper
- zout