-
-
4 pers
-
45 min
Vegetarische lasagne Bolognese met linzen
Linzen
HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.
Bekijk productLinzen
HAK Linzen hebben een pure smaak met een lekkere bite. Wist je dat ze eiwitrijk zijn en zo passen in een gezond voedingspatroon? Linzen zijn ideaal om mee te variëren in zowel traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades. Of gebruik ze als vleesvervanger in je je spaghetti. Heerlijk én gezond!
Bekijk productVerwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui, snijd de wortel en paprika in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe. Bak 2 minuten. Voeg de tomaten toe en breek met een houten lepel in stukjes.
Vul de helft van het blik met water, voeg toe aan de saus en roer goed door.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg de laatste 5 minuten de linzen toe.
Snijd ondertussen de aubergine en courgette in de lengte richting in dunne plakken. Snijd de bol mozzarella in dunne plakken.
Verdeel 1/3 van de saus op de bodem van een ovenschaal. Leg hierop overlappend de helft van de plakjes courgette.
Snijd ondertussen de aubergine en courgette in de lengte richting in dunne plakken. Snijd de bol mozzarella in dunne plakken.
Verdeel de helft van de overgebleven saus erover en dek deze af met overlappende plakjes aubergine.
Verdeel het laatste deel saus over de aubergine. Dek deze af met de rest van de plakjes courgette en top dit af met de plakjes mozzarella.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven en serveer met een frisse groene salade.
Ook lekker!
- 1 zak HAK linzen
- 1 ui
- 250 gr wortel
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 3 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 gr gepelde tomaten in blik
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- 1 bol mozzarella