-
4 pers
-
35 min
Kabeljauwpakketjes met worteltjes en veldertjes
Veldertjes
Velderwten zijn jonge kapucijners, maar HAK noemt ze al jarenlang Veldertjes. Deze peulvruchten worden niet gedroogd, maar direct na de oogst vers verwerkt. Met Veldertjes geef je een heerlijke smaak en bite aan je salade, soep of curry!
Bekijk productWorteltjes
HAK Worteltjes zijn lekker bij de maaltijd, maar ook bijvoorbeeld door een salade. Ook kinderen zijn dol op de zoete smaak van de worteltjes.
Bekijk productVerwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de veldertjes en de worteltjes uitlekken en meng ze vervolgens door elkaar.
Snipper de teentjes knoflook en meng ook deze door de mix.
Leg in het midden van elk van de 4 stukken bakpapier een kabeljauwfilet.
Voeg hier naar wens peper en zout aan toe.
Strooi de mix groenten hier overheen.
Leg daarop 1 schijf kruidenboter, 1 schijf citroen en 2 takjes rozemarijn.
Vouw het bakpapier samen en bind dit dicht.
Plaats het ‘pakketje’ vervolgens +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Ook lekker!
- 1 pot HAK worteltjes (370 ml)
- 1 pot HAK veldertjes (370 ml)
- 4 stukken kabeljauwfilet (elk+/- 100 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels kruidenboter
- 1 citroen (in schijven)
- 8 takjes rozemarijn
- peper en zout
- bindtouw voor in de oven