Image 2018 07 11 5
  • 4 pers
  • 35 min
Terug naar overzicht

Kabeljauwpakketjes met worteltjes en veldertjes

08720600608773 A1 N1 s03

Veldertjes

Velderwten zijn jonge kapucijners, maar HAK noemt ze al jarenlang Veldertjes. Wist je dat Veldertjes, in tegenstelling tot kapucijners, niet onder peulvruchten vallen, maar onder groenten? Ze worden namelijk niet gedroogd, maar direct na de oogst vers verwerkt. Met Veldertjes geef je een extra bite aan je salade of curry!

Bekijk product
08720600609046 A1 N1 s03

Worteltjes

HAK Worteltjes zijn lekker bij de maaltijd, maar ook bijvoorbeeld door een salade. Ook kinderen zijn dol op de zoete smaak van de worteltjes.

Bekijk product

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de veldertjes en de worteltjes uitlekken en meng ze vervolgens door elkaar.

Snipper de teentjes knoflook en meng ook deze door de mix.

Leg in het midden van elk van de 4 stukken bakpapier een kabeljauwfilet.

Voeg hier naar wens peper en zout aan toe.

Strooi de mix groenten hier overheen.

Leg daarop 1 schijf kruidenboter, 1 schijf citroen en 2 takjes rozemarijn.

Vouw het bakpapier samen en bind dit dicht.

Plaats het ‘pakketje’ vervolgens +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Ook lekker!

  • 1 pot HAK worteltjes (370 ml)
  • 1 pot HAK veldertjes (370 ml)
  • 4 stukken kabeljauwfilet (elk+/- 100 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels kruidenboter
  • 1 citroen (in schijven)
  • 8 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • bindtouw voor in de oven