-
4 pers
-
30 min
Terug naar overzicht
Frisse doperwtensoep met Hollandse garnalen
Doperwtjes
De doperwtjes van HAK zijn geselecteerd uit de beste rassen doperwten en worden gesorteerd op de grootte van de doperwten. Alleen de beste doperwten komen in de pot bij HAK!
Bekijk productMaak 1 liter groentebouillon van 2 tabletten.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de uitgelekte doperwten toe (bewaar het vocht om, indien gewenst, de soep dunner te maken) en laat alles goed doorwarmen.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer de room erdoor en maak de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 borden en verdeel de Hollandse garnalen erover.
Garneer de soep met de verse munt.
Ook lekker!
- 1 pot HAK Doperwtjes (370ml)
- 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten)
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el gehakte verse munt
- 1 el olijfolie
- 50 ml (lactosevrije) koffieroom
- Peper en zout
- 200 gram hollandse garnalen