-
-
3 pers
-
20 min
Curry met bloemkool en kikkererwten
Kikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren, bijvoorbeeld in traditionele mediterrane gerechten zoals humus, soepen en salades.
Bekijk productKikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals hummus als in soepen en salades.
Bekijk productKikkererwten
HAK kikkererwten hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren, bijvoorbeeld in curry, humus, soepen en salades. Bovendien zijn ze rijk aan eiwitten en passen ze in een vegetarisch of veganistisch dieet.
Bekijk productBlancheer de bloemkool 5 minuutjes.
Kook de rijst gaar.
Hak de ui fijn en fruit aan in een pan.
Voeg de currypasta toe en bak even mee.
Giet de kokosmelk er bij en roer er door.
Voeg de bloemkoolroosjes en de kikkererwten toe en kook nog zachtjes een paar minuutjes door.
Serveer de kikkererwtencurry met wat grof gehakte koriander, fijngehakte amandelen en de rijst apart.
Note: check of de currypasta vegan is voor een vegan recept.
Ook lekker!
- 1 zak HAK Kikkererwten
- 400 gr bloemkool, in roosjes
- 200 ml kokosmelk
- 75 gr currypasta (3 eetlepels)
- 1 ui
- Verse koriander
- 250 gr rijst
- Handje amandelen