Image00001 2
  • 25 min
Terug naar overzicht

Courgette-broccolisoep

Kikker verkleind goed

Kikkererwten

HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals hummus als in soepen en salades.

Bekijk product

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in blokjes.

Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui met de uitgeperste knoflook aan. Voeg na een paar minuten de courgette toe en bak deze een paar minuten mee.

Voeg daarna de broccoliroosjes, het water en de bouillon blokjes toe en laat dit geheel zo'n 20 minuutjes pruttelen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel ondertussen de kikkererwten af, laat deze uitlekken en dep deze droog met keukenpapier. Hussel deze vervolgens in een kom met een scheutje olie en wat zeezout.

Leg een stukje bakpapier op het rooster en verdeel daarop de kikkererwten. Laat deze vervolgens 20 minuten in de oven roosteren zodat ze goudbruin en knapperig zijn.

Pureer de soep vervolgens met de staafmixer, voeg wat kookroom toe en schenk dit in de kommen. Voeg tot slot de kikkererwten toe.

Ook lekker!

  • 2 courgettes
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 groentebouillon blokjes
  • Scheutje kookroom
  • 100 g kikkererwten
  • Peper en zout
  • 1 liter water