Teelt HAK biologisch?

HAK teelt niet biologisch. Met biologische teelt kunnen we vooralsnog niet in de kwaliteit voorzien waar HAK voor staat. Zo zie je dat bij Biologische teelt bepaalde groenten wat gevoeliger zijn voor ziekten. HAK teelt volgens de VVAK-afspraken (Voedselveiligheid Akkerbouw). Hierin zijn veel zaken vastgelegd waaronder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden.

Daarnaast is HAK ketenpartner van stichting Veldleeuwerik: een stichting gericht op het verduurzamen van de teelt waarbij het ons doel is om de bodem optimaal gezond te maken als basis voor een verantwoorde teelt (meer informatie op www.veldleeuwerik.nl).

Meer Pottenkijkers

Hoe gezond zijn groenten uit pot?

Bekijk in dit filmpje hoe "Productontwikkelaar bij HAK" Ilse uitlegt hoe gezond groenten uit pot eigenlijk zijn.

'Live' Pottenkijken bij HAK

Op de Pottenkijkersdag komen consumenten ontdekken hoe het nu écht zit met groenten in pot. Met de Pottenkijkersdag wil HAK haar consumenten transparantie bieden.

Hoe worden groenten van HAK houdbaar gemaakt?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en vacuüm. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas. Directeur Productie “Koos van Leeuwen” legt stap voor stap uit hoe de groenten houdbaar worden gemaakt.