'Live' Pottenkijken bij HAK

Deze Pottenkijkers worden ontvangen bij HAK in Giessen en doorlopen het volgende programma:

  • Een bezoek aan het doperwten veld waar ze zelf oogsten
  • Een weckworkshop; hier leert de consumenten hoe deze doperwtjes nu lekker houdbaar gemaakt kunnen worden
  • Een rondleiding door de HAK-fabriek om te zien hoe HAK dit “in het groot”doet.

Wil je nu al meer weten? Bekijk hier de videoregistratie van Pottenkijkers 2017 of bezoek de HAK-fabriek “digitaal” en ontdek hoe Rode Kool met appel wordt gemaakt.

Meer Pottenkijkers

Teelt HAK biologisch?

Bekijk welke keuze HAK maakt op het gebied van biologisch telen en de samenwerking met stichting Veldleeuwerik: een stichting gericht op het verduurzamen van de teelt waarbij het ons doel is om de bodem optimaal gezond te maken als basis voor een verantwoorde teelt (meer informatie op www.veldleeuwerik.nl) .

Hoe zit het nu met suiker?

Groenten bevatten van nature suiker. De meeste groenten van HAK bevatten verder geen toegevoegd suiker. Manager Productontwikkeling Ilse van der Voort legt uit hoe je kan zien hoeveel suiker een potje HAK groenten van nature bevat en hoe je ziet of er eventueel suiker is toegevoegd.
Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.