'Live' Pottenkijken bij HAK

Deze Pottenkijkers worden ontvangen bij HAK in Giessen en doorlopen het volgende programma:

  • Een bezoek aan het doperwten veld waar ze zelf oogsten
  • Een weckworkshop; hier leert de consumenten hoe deze doperwtjes nu lekker houdbaar gemaakt kunnen worden
  • Een rondleiding door de HAK-fabriek om te zien hoe HAK dit “in het groot”doet.

Wil je nu al meer weten? Bekijk hier de videoregistratie van Pottenkijkers 2017 of bezoek de HAK-fabriek “digitaal” en ontdek hoe Rode Kool met appel wordt gemaakt.

Meer Pottenkijkers

Hoe zit het nu met E-nummers?

Manager Productontwikkeling “Ilse van der Voort” legt uit dat HAK haar groenten bereidt met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in sommige situaties voor het gebruik van een toevoeging. Ze legt uit welke situaties dit zijn en waarom dit zo is.Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.
Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.