'Live' Pottenkijken bij HAK

Deze Pottenkijkers worden ontvangen bij HAK in Giessen en doorlopen het volgende programma:

  • Een bezoek aan het doperwten veld waar ze zelf oogsten
  • Een weckworkshop; hier leert de consumenten hoe deze doperwtjes nu lekker houdbaar gemaakt kunnen worden
  • Een rondleiding door de HAK-fabriek om te zien hoe HAK dit “in het groot”doet.

Wil je nu al meer weten? Bekijk hier de videoregistratie van Pottenkijkers 2017 of bezoek de HAK-fabriek “digitaal” en ontdek hoe Rode Kool met appel wordt gemaakt.

Meer Pottenkijkers

Hoe gezond zijn groenten uit pot?

Bekijk in dit filmpje hoe "Productontwikkelaar bij HAK" Ilse uitlegt hoe gezond groenten uit pot eigenlijk zijn.
Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.

Hoe kan je groenten thuis wecken?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en afkoelen. Herman legt uit hoe je dit thuis in het klein doet met behulp van een hoge drukpan.