Ronald Koeman kookt Hollandse pot voor bouwers ijsbaan

HAK serveert stamppotten op De Coolste Baan van Nederland

Ronald Koeman nam vandaag hoogstpersoonlijk een kijkje in het Olympisch Stadion bij de start van de bouw van De Coolste Baan van Nederland en het stamppottenrestaurant waar stamppotten van HAK geserveerd worden. Om de bouwers van de ijsbaan en het restaurant een hart onder de riem te steken, kookte Ronald Koeman samen met de chefkok van HAK een lekkere Hollandse rode kool maaltijd. De ijsbaan en het restaurant zijn vanaf 1 februari toegankelijk voor het Nederlandse publiek.

Gezien de nog altijd grote populariteit van de Hollandse maaltijd heeft HAK alle reden om deze terug te plaatsen op een voetstuk. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat een fors groeiend aantal Nederlanders geregeld tafelt bij een restaurant waar gerechten uit de ’Hollandse pot’ worden geserveerd zoals stamppot, pannenkoeken of een biefstukje met jus.* Ook is Hollands eten nauw verbonden met de schaatssport.

In het gezelligste stamppottenrestaurant van Nederland, gelegen direct aan de schaatsbaan, zal HAK daarom lekkere Hollandse maaltijden verzorgen voor alle schaatsliefhebbers van Nederland. In het restaurant kunnen bezoekers uiteraard ook de Nederlandse schaatsers en schaatssters op de Winterspelen in Sochi volgen. Ook aan de kleine trek is gedacht. In de Ard en Keessie paviljoens op het middenterrein wordt onder andere erwtensoep geserveerd met HAK spliterwten. Ook is er speciaal voor de Coolste Baan van Nederland een HAKdog verkrijgbaar, een hotdog met zuurkool van HAK.

Marketing directeur van HAK Nicole Freid: ”Het echte natuurijs laat helaas nog even op zich wachten, maar toch kun je nu al genieten van het ultiem Hollandse wintergevoel. Op de ijsbaan kun je naar hartelust rondjes rijden en na afloop mag een lekkere Hollandse HAK maaltijd dan natuurlijk niet ontbreken.”

Van 1 februari t/m 2 maart 2014 wordt het Olympisch Stadion op initiatief van House of Sports omgetoverd tot De Coolste Baan van Nederland. Er komt een unieke schaatssfeer in een historische setting waar jong en oud zelf de schaatsen kunnen onderbinden met als afsluiting het KPN NK Sprint & Allround van 28 februari t/m 2 maart.

* Onderzoek van Amsterdam RAI, d.d. januari 2014.

Still 6

HAK deelt haar liefde voor lokaal

Groentemerk lanceert nieuwe campagne en “Veldvinder”
Vrijwilligers vullen voedselpakketen

5 miljoenste pot nieuwe mijlpaal in samenwerking met groentefabrikant HAK

Ondanks forse stijging van aanvoer, hebben voedselbanken nog veel meer groenten nodig