Ronald Koeman kookt Hollandse pot voor bouwers ijsbaan

HAK serveert stamppotten op De Coolste Baan van Nederland

Ronald Koeman nam vandaag hoogstpersoonlijk een kijkje in het Olympisch Stadion bij de start van de bouw van De Coolste Baan van Nederland en het stamppottenrestaurant waar stamppotten van HAK geserveerd worden. Om de bouwers van de ijsbaan en het restaurant een hart onder de riem te steken, kookte Ronald Koeman samen met de chefkok van HAK een lekkere Hollandse rode kool maaltijd. De ijsbaan en het restaurant zijn vanaf 1 februari toegankelijk voor het Nederlandse publiek.

Gezien de nog altijd grote populariteit van de Hollandse maaltijd heeft HAK alle reden om deze terug te plaatsen op een voetstuk. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat een fors groeiend aantal Nederlanders geregeld tafelt bij een restaurant waar gerechten uit de ’Hollandse pot’ worden geserveerd zoals stamppot, pannenkoeken of een biefstukje met jus.* Ook is Hollands eten nauw verbonden met de schaatssport.

In het gezelligste stamppottenrestaurant van Nederland, gelegen direct aan de schaatsbaan, zal HAK daarom lekkere Hollandse maaltijden verzorgen voor alle schaatsliefhebbers van Nederland. In het restaurant kunnen bezoekers uiteraard ook de Nederlandse schaatsers en schaatssters op de Winterspelen in Sochi volgen. Ook aan de kleine trek is gedacht. In de Ard en Keessie paviljoens op het middenterrein wordt onder andere erwtensoep geserveerd met HAK spliterwten. Ook is er speciaal voor de Coolste Baan van Nederland een HAKdog verkrijgbaar, een hotdog met zuurkool van HAK.

Marketing directeur van HAK Nicole Freid: ”Het echte natuurijs laat helaas nog even op zich wachten, maar toch kun je nu al genieten van het ultiem Hollandse wintergevoel. Op de ijsbaan kun je naar hartelust rondjes rijden en na afloop mag een lekkere Hollandse HAK maaltijd dan natuurlijk niet ontbreken.”

Van 1 februari t/m 2 maart 2014 wordt het Olympisch Stadion op initiatief van House of Sports omgetoverd tot De Coolste Baan van Nederland. Er komt een unieke schaatssfeer in een historische setting waar jong en oud zelf de schaatsen kunnen onderbinden met als afsluiting het KPN NK Sprint & Allround van 28 februari t/m 2 maart.

* Onderzoek van Amsterdam RAI, d.d. januari 2014.

Rode Kool

Duurzame teelt draagt bij aan hogere kwaliteit Nederlandse producten

Duurzame teelt heeft een positief effect op de kwaliteit van een gezond en smakelijk Nederlands product. Dat stellen Bejo Zaden en HAK Groenten naar aanleiding van de door hen geadopteerde methode Veldleeuwerik. De bedrijven geven deze methode samen met rodekoolteler Jaap Lodders verder vorm om duurzame teelt in Nederland te bevorderen. Stichting Veldleeuwerik is een uniek samenwerkingsverband tussen akkerbouwers en verwerkende bedrijven om actief duurzame productie van de akkerbouw te stimuleren. In de stichting delen agrarische ondernemers en ketenpartners kennis en ervaringen, op basis van concrete duurzaamheidsplannen.
Hak 0 Klassiekers

HAK klassiekers nu ook zonder toegevoegde suikers en zout

Verschillende generaties zijn ermee opgegroeid: de groenten en bonen van HAK in de bekende glazen pot. En vanaf nu zijn de echte klassiekers uit het HAK-assortiment verkrijgbaar zonder toegevoegde suikers, zout of zoetstoffen. Het gaat om vier nieuwe 0%-varianten: rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus.
HAK-Nutriscore

HAK gaat als eerste in Nederland Nutri-Score invoeren

Groentefabrikant vindt urgentie te hoog en wacht niet op besluit overheid