Nicole Freid nieuwe directeur Marketing & Innovatie

missie: meer versverwerkte groente op eettafel van Nederlandse gezinnen

Nicole Freid (39, foto) wordt per 1 januari de nieuwe directeur Marketing & Innovatie van groentefabrikant HAK. Ook treedt zij toe tot het management team. Nicole Freid was al vanaf april 2013 op ad-interim basis eindverantwoordelijk voor de nieuwe positionering en de voorbereidingen voor de merkcampagne die eind september van start is gegaan. De afgelopen zes jaar was zij, eveneens op ad-interim basis, in diverse marketing- en managementrollen actief voor Mars Nederland. Daarvoor werkte zij voor Spadel Nederland, Spadel Benelux, Beiersdorf en L’Oréal.

“Het is geweldig te kunnen werken met een iconisch en authentiek Hollands merk als HAK”, zegt Nicole Freid in een toelichting. “Met veel energie hebben we het afgelopen jaar al met het hele team de nieuwe positionering uitgewerkt waarbij we als merk het domein van de Hollandse maaltijd willen gaan claimen. Wisten jullie dat wij gemiddeld nog steeds 3 à 4 maal echt traditioneel Hollands eten met aardappel, groenten en vlees?” Eind september ging onder haar leiding de nieuwe merkcampagne “Lekker Hollands, met de groenten van HAK” van start met voetbaltrainer Ronald Koeman en de nieuwe HAK-kok Steef Cuijpers in de eerste van een nieuwe reeks commercials.

Groter marktaandeel. HAK wil vaker op tafel bij hedendaagse Nederlandse gezinnen en het marktaandeel binnen de avondmaaltijd vergroten, binnen HAK ook wel ‘maagaandeel’ genoemd.

Door het claimen van het domein van de Hollandse aardappelen-groenten-vleesmaaltijd en veel meer nadruk op lekker. Freid: “Want lekker maakt het verschil of we iets op tafel zetten, of niet. Heel Nederland weet al dat HAK versverwerkte groenten rechtstreeks van het land in een glazen pot stopt, maar nu gaan we helpen bij het bereiden van doordeweekse maaltijden en dus het accent leggen op ‘lekker’. Voor mij is dit een geweldige marketingmissie.

Lekker van dichtbij steeds relevanter. HAK legt in de nieuwe campagne ook nadruk op het feit dat bijna alle groenten van HAK van dichtbij komen, binnen een straal van 125 km. Freid: “En ook dat weet bijna niemand, terwijl regionaal en lokaal voor consumenten steeds belangrijker wordt en staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.”

Nicole Freid studeerde aan de International School of Economics in Rotterdam en aan de Ecole Superieure de Commerce Bordeaux. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Image 2018 07 11 1

HAK test teelt kidneybonen op Nederlandse grond

Groentefabrikant HAK heeft begin oktober kidneybonen geoogst op Nederlandse grond.
0 Appelmoes 37 0 720 En Appelmoelcompote0 V2

Nieuwe appelmoesgeneratie staat op

Innovaties in en omzetgroei van 0% segment zorgen voor serieuze verschuivingen in klassieke categorie
Rode Kool

Duurzame teelt draagt bij aan hogere kwaliteit Nederlandse producten

Duurzame teelt heeft een positief effect op de kwaliteit van een gezond en smakelijk Nederlands product. Dat stellen Bejo Zaden en HAK Groenten naar aanleiding van de door hen geadopteerde methode Veldleeuwerik. De bedrijven geven deze methode samen met rodekoolteler Jaap Lodders verder vorm om duurzame teelt in Nederland te bevorderen. Stichting Veldleeuwerik is een uniek samenwerkingsverband tussen akkerbouwers en verwerkende bedrijven om actief duurzame productie van de akkerbouw te stimuleren. In de stichting delen agrarische ondernemers en ketenpartners kennis en ervaringen, op basis van concrete duurzaamheidsplannen.