HAK zet populaire stazak in om Nederland meer groenten en peulvruchten te laten eten

11 nieuwe producten in één keer verkrijgbaar

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK ligt vol op stoom in haar missie om Nederlandse consumenten, van jong tot oud, meer groenten te laten eten. Naast 1-portie-bonenschotels en saladeverrijkers brengt HAK vier nieuwe groenteschotels op de markt, allemaal verpakt in de populaire stazak.

De nieuwe 1–portie-bonenschotels (drie varianten) zijn ontwikkeld voor de groeiende groep eenpersoonshuishoudens en voor iedereen die weleens alleen eet, de saladeverrijkers (vier varianten) voor wie zijn salade wil boosten om voldoende groenten te eten en de groenteschotels (vier varianten) helpen mensen op een gemakkelijke manier aan hun dagelijkse portie groenten te komen.

Wat de introducties met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, lekker gemaakt met kruiden en specerijen en dat er geen suikers aan zijn toegevoegd. Bovendien zorgt de bijzondere verwerking ervoor dat zowel de groenten als bonen hun lekkere bite behouden.

Het bedrijf uit Giessen wil met de stazakverpakking mensen helpen makkelijk meer groenten en peulvruchten te eten. Vooral relatief jonge mensen eten niet per definitie op drie vaste momenten, maar spreiden hun eetmomenten meer over de dag en bestellen regelmatig buiten de deur. Ook wisselt deze doelgroep vaker koude en warme maaltijden met elkaar af dan de traditionele Nederlandse eter. En een dagje zonder vlees is heel gewoon. De stazakverpakkingen van HAK sluiten naadloos aan op de behoeften van deze groep mensen.

Ontdek hier alle varianten en eigenschappen van deze unieke productintroducties: 1–portie-bonenschotels, saladeverrijkers, groenteschotels

Producten Duitsland

Overname Duitse distributeur

HAK wil met overname van distributeur foodeko marktpositie in Duitsland versterken
Foto

HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over en stapt nu ook in koelverse groenten

Giessen/Den Bosch, 1 juni 2017 - Groentefabrikant HAK neemt 100% van de aandelen van Peter van Halder Grootverbruik BV uit Den Bosch over. Daartoe hebben beide partijen vorige week een overeenkomst getekend. Peter van Halder, opgericht in 1985, verwerkt verse groenten (al dan niet panklaar bewerkt) en levert deze in grootverpakking (500gr – 5 kg) aan professionele keukens bij onder meer zorginstellingen en restaurantketens. De overname heeft inmiddels de instemming van de Ondernemingsraad van de holding van HAK, Neerlands Glorie Groenten en Fruit BV. Beide partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.
HAK Nutri-Score Schap met consument

Eerste HAK groenten en peulvruchten met voedselkeuzelogo Nutri-Score in schap van supermarkt

Groentefabrikant zet eerdere aankondiging door en trekt eigen plan in aanloop naar definitieve beslissing overheid