A4 Hak Prof  Keuken

HAK levert bonen nu ook exclusief aan professionele keukens en koks

Grote1,6kg -stazak biedt meer smaak en vraagt minder opslagruimte

Lekkerder, makkelijker en veiliger. Met die belofte introduceert groente- en peulvruchtenfabrikant HAK zijn bij consumenten populaire bonen in stazak nu ook bij professionele koks die werkzaam zijn in de keukens van horeca, restaurants, ziekenhuizen, bedrijfscatering en in de out-of-home markt zoals tankstations en evenementlocaties.

Afgelopen jaar ontwikkelde HAK speciaal vier type producten voor onder meer zorginstellingen, restaurantketens en ook kleinere horeca: rode kidneybonen, witte bonen, bruine bonen en kikkererwten. De 1,6kg stazak, verkrijgbaar onder het merk HAK Professional, kan onder andere worden besteld bij HAK’s dochterbedrijf en specialist in vers verwerkte groenten Peter van Halder Grootverbruik uit Den Bosch (http://www.petervanhalder.com/bestellen/) en horecagroothandels Sligro (https://www.sligro.nl/bestellen.htm) en Makro (https://www.makro.nl/services/horecabezorgservice ).

Waar veel professionele keukens van traditionele en klassieke instellingen bonen gebruiken in gerechten als chili con carne, bruine bonen met spekjes, witte bonen in tomatensaus, worden bonen nu, door de trend naar meer plantaardig eten, steeds frequenter gebruikt bij moderne uitgiftepunten (saladebars) in salades, wraps en als vast onderdeel van buffetten.

Stevige ‘bite’ en praktische grootverpakking

Met de bonen van HAK maakt ook de unieke bonenstazak zijn entree bij koks in professionele keukens. Los van de smaak, de stevige bite (red. minder vocht) en de kwaliteit van de bonen (red. geen toegevoegde suikers, zout of vetten) en het gemak (red. geen voorbereidingstijd, direct koud toe te voegen aan een maaltijd of te verwarmen in combi-stoomoven of pan), gaven koks tijdens de introductievoorbereidingen aan eveneens gecharmeerd te zijn van de stazakverpakking. Deze is namelijk veilig in gebruik (red. geen scherpe kanten), licht van gewicht en makkelijk te openen. Daar bovenop neemt de stazak weinig opslagruimte in en is ze een uitkomst in de vaak kleinbehuisde keukens waar professionele koks moeten werken.

HAK Professional is voorzien van een meertalig etiket (NL, UK, DE, FR) en wordt geleverd per 4 stazakken bonen van 1600g (uitlekgewicht: 1450g). Verkrijgbaar in vier varianten: rode kidneybonen, witte bonen, bruine bonen en kikkererwten o.a. bij Makro en Sligro of rechtstreeks via verkoop@petervanhalder.nl

Noot voor de redactie

Bij gebruik van bovenstaande gegevens graag altijd de naam HAK als bronvermelding toevoegen. Beeldmateriaal is in hoge resolutie op te vragen via onderstaande gegevens of te downloaden in de nieuwsruimte van HAK: https://hakprofessional.com/nieuws/hak-levert-bonen-nu-ook-exclusief-aan-professionele-keukens-en-koks-1

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HAK BV

Nicole Freid, tel. 0183 44 66 34, e-mail: nicole.freid@hak.nl

Creative Venue PR

Frank Witte, tel. 020 452 52 25 / 06 53736170, e-mail: f.witte@creativevenue.nl