HAK introduceert Uit de Oven

Inspiratie en gemak met heel veel groenten, zo uit de stazak


GIESSEN, 9 juni 2022. HAK zet een nieuwe stap om haar missie, om de Nederlander te stimuleren meer groenten en peulvruchten te eten, kracht bij te zetten. Het groentemerk introduceert Uit de Oven: een concept waarbij groenten en peulvruchten uit stazak worden gecombineerd met verse ingrediënten. Hiermee tovert de gebruiker in 20 minuten een lekkere, gezonde en gemakkelijke maaltijd op tafel, boordevol groenten en bonen. Ideaal voor de moderne consument, die vaker plantaardig en verrassend wil eten, maar daarbij wel graag geholpen wordt met gemakkelijke menuoplossingen. HAK Uit de Oven is vanaf heden verkrijgbaar in vier smaakvolle variaties.

BONEN- EN GROENTENBOOST

Het AVG’tje (aardappelen-vlees-groenten) staat nog maar mondjesmaat op het menu van de moderne eter. Die geeft de voorkeur aan maaltijden uit de moderne of internationale keuken, met ook steeds vaker een plantaardige invulling zonder vlees. Nicole Freid, Directeur Marketing en Innovatie bij HAK, licht toe waarom Uit de Oven perfect past bij dit type consument: “We zien dat deze consument enerzijds een gezonde & makkelijke oplossing wil voor de maaltijd, maar hij wil bij het creëren van de maaltijd nog wel zelf iets toevoegen en het gevoel hebben ook zelf aan het koken te zijn. De oven sluit hier naadloos op aan: je bereidt er lekkere en gezonde gerechten in zonder dat het veel tijd of moeite kost. Want de oven doet het meeste werk, terwijl jij iets anders kunt doen. Met HAK Uit de Oven combineren we een rijke mix van groenten en peulvruchten met een vers component zoals zoete aardappel of paprika die je zelf toevoegt. Hiermee creëer je een goed gevuld ovengerecht en krijg je een op een hele makkelijke en lekkere manier een “groente boost”. Dat is nog steeds hard nodig, want gemiddeld eten Nederlanders zo’n 131 gram groenten per dag en slechts 30% van de aanbevolen hoeveelheid bonen (RIVM). Met deze innovatie stimuleren we de groenteconsumptie en dat is goed voor iedereen: voor de gezondheid én voor de planeet.”

SIMPELE STAPPEN

HAK Uit de Oven leidt je in drie simpele stappen tot een heerlijke maaltijd. Tijdens het verwarmen van de oven, bereid je de verse ingrediënten voor (zoals zoete aardappel of paprika). Vervolgens voeg je de stazak vol groenten en peulvruchten toe en na eventueel toevoegen van wat (vegan) kaas, doet de oven in 20 minuten zijn werk. Nicole Freid: “Bijna iedereen gebruikt gemaksoplossingen bij het bereiden van de maaltijd, waarbij verse en houdbare ingrediënten en componenten gecombineerd worden. Met Uit de Oven spelen we in op die behoefte om snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten, waarbij we de consument helpen met simpele stappen om het goed klaar te maken. Handig op die momenten dat je snel en goed wil eten zonder dat het veel tijd kost, bijvoorbeeld voor een sport- of ouderavond”.

PUUR NATUUR

Net als bij de andere stazakken van HAK heeft de groenteproducent ook deze innovatie ontwikkeld volgens de uitgangspunten van de Groene Keuken. De producten hebben een Nutri-Score A, zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten en zijn op smaak gebracht met enkel kruiden, specerijen en een snufje zout. Er wordt dus geen suiker toegevoegd. Uit de Oven bevat gemiddeld ongeveer 425 gram groenten en bonen per stazak en is volledig vegan.

De recente innovatie van HAK is verkrijgbaar in vier variaties:

  • - Couscous Sperziebonen met doperwten, mango & linzen
  • - Gevulde Zoete Aardappel met mais, paprika & kidneybonen
  • - Gevulde Paprika met courgette, gele wortel & linzen
  • - Zoete Aardappel Kerrie met sperziebonen, paprika & bruine bonen

Consumentenadviesprijs: €3,49

Voor meer informatie over HAK Uit de Oven: https://hak.nl/assortiment/uit-de-oven

Noot voor de redactie

Bij gebruik van bovenstaande gegevens graag altijd de naam HAK als bronvermelding toevoegen

(Los) beeldmateriaal is in hoge resolutie te downloaden in de persruimte op de website van HAK www.hak.nl/pers/beeldbank/misc

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HAK BV

Nicole Freid, tel. 0183 44 66 34, e-mail: nicole.freid@hak.nl

HappyLife PR

Jacqueline Buijs tel.085 273074055, email: jacqueline@happylifepr.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws van HAK? Abonneer u dan nu op onze newsfeed (via RSS).

Over HAK

HAK is in 1952 opgericht door de familie Hak in Giessen. Wij verwerken en verkopen groenten en peulvruchten waarvan kwaliteit, transparantie en nabijheid altijd de basis vormen.

HAK gelooft dat de wereld een betere plek is waar je langer en gezonder kan leven als iedereen meer groenten en peulvruchten eet. Onze missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen altijd en overal te helpen meer groenten en peulvruchten te eten door het gemakkelijker en lekkerder te maken volgens de uitgangspunten van de Groene Keuken van HAK.

HAK UDO Foto 1

HAK UDO Foto 2 transparant

Hak Logo 2016 Digitaal Web Schaduw Rgb

HAK uitgeroepen tot Merk van het Jaar 2013

HAK is door de Nederlandse supermarktklant uitgeroepen tot Merk van het Jaar 2013. De prestigieuze publieksprijs is een initiatief van de levensmiddelenbranchevereniging FNLI in samenwerking met onderzoeksbureau GfK. Op basis van een grootschalig onderzoek onder 13.000 consumenten worden merken beoordeeld op kwaliteit, innovatiekracht en expressiviteit. Nederlanders waarderen HAK vooral om haar constante kwaliteit, de sterke Hollandse herkomst en het innovatieve vermogen.
HAK Fresh op plank

HAK betreedt versmarkt met HAK Fresh Ovengroenten

Picnic heeft de primeur met ovengroenten in twee varianten